ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir'de ''En eğitimli nüfus'' Karşıyaka'da yaşıyor

İzmir'de ''En eğitimli nüfus'' Karşıyaka'da yaşıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de ''En eğitimli nüfus'' Karşıyaka'da yaşıyor

Türkiye’de 2017 yılında okur yazarlık oranı yüzde 96,74’e yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre 6 yaş ve üzeri nüfusta okuma yazma bilen oranı Türkiye genelinde yüzde 96,74'e çıkarken, bu oran İzmir'de yüzde 98,47 oldu. 6 yaş ve üzeri nüfustaki yüzde 98,80 okur yazar oranıyla Antalya 'en okur yazar il' olurken, Antalya’yı yüzde 98,52 okur yazar oranıyla Çanakkale, yüzde 98,49 okur yazar oranıyla Denizli takip etti. İzmir yüzde 98,47 ile okur yazar oranı en yüksek 4. İl oldu. Yüzde 91,21 okuma  yazma oranı ile Mardin okur yazar oranı en düşük il oldu.

OKUMA YAZMA BİLMEYEN KADIN SAYISI DAHA FAZLA

Türkiye genelinde 6 yaş ve üzeri erkek nüfusta okuma yazma bilmeyen oranı yüzde 1 olurken, kadın nüfusta okuma yazma bilmeyen oranı yüzde 5,53 oldu. İzmir'de bu nüfus içinde okuma yazma bilmeyen erkek oranı yüzde 0,52 olurken, kadınlarda oran yüzde 2,53 olarak belirlendi.

İZMİR'DE EN EĞİTİMLİ NÜFUS KARŞIYAKA'DA

TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre İzmir'de en eğitimli nüfus Karşıyaka'da yaşıyor. Karşıyaka'da 15 yaş ve üzeri nüfusta  yüksekokul veya fakülte mezunu oranı yüzde 33,58 oldu. Karşıyaka'nın ardından Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova ve Foça gelirken, yüksekokul veya fakülte mezunu oranı en düşük ilçe yüzde 5,13 ile Kiraz oldu..

İZMİR'DE EN OKUR YAZAR İLÇE ÇEŞME
İzmir'de 6 yaş ve üzeri nüfusta okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 1,53 olurken, ilçeler sıralamasında yüzde 0,54 okuma yazma bilmeyen oranıyla Çeşme 'en okur yazar ilçe' oldu. Çeşme'yi Karşıyaka, Karaburun, Urla ve Güzelbahçe izledi. Yüzde 3,26 olan Türkiye ortalamasının üzerine yüzde 3,58 ile çıkan Kiraz İzmir'in okur yazar oranının en düşük olduğu ilçe oldu.

EN YÜKSEK TAHSİLLİ ANKARA'DA
Türkiye'de 15 yaş ve üzeri nüfusta yüksekokul veya fakülte mezunu oranı yüzde 15,27 olarak gerçekleşti. Ankara, yüzde 22,41'lik oran ile yüksekokul veya fakülte mezun oranı en yüksek il olurken, Başkent'in ardından sırasıyla İstanbul (yüzde 18,53), İzmir (yüzde 18,44), Eskişehir (yüzde 18,16) ve Tunceli (yüzde 17,69) geldi. Yüksekokul veya fakülte mezunu oranı en düşük iller ise sırasıyla Şırnak (yüzde 9,96), Van (yüzde 9,25), Muş (yüzde 8,89), Şanlıurfa (yüzde 8,34) ve Ağrı (yüzde 8,03) oldu.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şehit ve gazilere minnet gecesi
Sonraki Haber Anadolu Basketbol Birliği Basketbol Çalıştayı düzenledi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?