ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'de dev bilim organizasyonu

İzmir'de dev bilim organizasyonu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de dev bilim organizasyonu

İzmir'de dünyanın dört bir yanından bilim adamlarının katılacağı “Sürdürülebilir Kalkınma için Bilim-Teknoloji-İnovasyon Politikaları ve İşbirliklerinin Rolü” konulu sempozyum 26-27 Mayıs tarihlerinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ve Nevvar Salih İşgören işbirliği ile düzenleniyor.

İYTE'nin evsahipliğindeki protokol törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın yanı sıra Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, İZKA Genel Sekrereti Murat Yılmazçoban, Rektör Prof.Dr. Mustafa Güden, Nevvar Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, Denetim Kurulu Başkanı Ünal Ödemiş, Mülayim Altınkalp ve Genel Koordinatör Berna Şahin de katıldı. Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, “Nevvar Salih İşgören Vakfı olarak yapmayı planladığımız çalışmalar hızla devam ediyor. Ancak bizim bu konuda rahmetli Nevvar Hanımı ve Salih Bey'i yakalamamız mümkün değil. Çünkü onlar sağlığında bizim saymakla yorulduğumuz işler yapmışlar. Biz de onların bıraktıkları vakfın temsilcileri olarak onlara layık olmak için bu çalışmaları devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu konuda önceliğimiz elbette buna ihtiyaç duyan kamu kurumları ve toplumun mağdur olan kesimleri. Bu konuda bize büyük destek veren sayın valimize teşekkür ediyoruz. Şu anda yapacağımız çalışma bilime vermek istediğimiz destek kapsamında bu tür bilimsel toplantılara sponsor olarak katkıda bulunmak. Bunu bundan sonra da devam ettireceğiz” dedi.

İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden ise Türkiye'de ilk kez bir sivil toplum örgütünün böyle bir uluslarası merkeze destek verdiğine dikkat çekerek, “Bugün mutlu bir günümüz. Çünkü bir sivil toplum kuruluşuyla bir üniversite arasında bir protokol imzalayacağız. Tabiki ben hem Nevvar Hanım'ı hem Salih İşgören beyefendiyi rahmetle anmak istiyorum. Ne mutlu ki, İzmir'de büyümüşler, İzmir'e şu anda da yatırım yapıyorlar. Ülkelerin kalkınmasında bu tür işbirlikleri çok önemli. Ben tekrar Nevvar Salih İşgören Vakfı'na bilime yaptıkları katkıdan dolayı çok çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kendi yağınızla güzelleşmek mümkün
Sonraki Haber ''Medyatik yapımlardaki tarih gerçek tarih olamaz''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?