ANA SAYFA > ÇEVRE > İzmir'de 296 hektar orman alanı yandı 1926 hektar ağaçlandırıldı

İzmir'de 296 hektar orman alanı yandı 1926 hektar ağaçlandırıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de 296 hektar orman alanı yandı 1926 hektar ağaçlandırıldı

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre toplam 470 Bin ha. orman alanına sahip olan İzmir’de 2018 yılında toplam 167 adet orman yangını çıktığını ve bu yangınlarda 296 hektar orman alanın zarar gördüğünü buna karşılık yanan alanlarla birlikte İzmir’de toplam 1.926 hektar orman alanın ağaçlandırıldığı belirtildi.

İzmir ve Manisa Ormanlarının oluşturulması, geliştirilmesi ve muhafaza edilmesinden sorumlu İzmir Orman Bölge Müdürlüğü geçtiğimiz aralık ayında başlayan yağışlarla birlikte ağaçlandırma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Orman köylüsünün ekonomik anlamda desteklenmesi için de 2018 yılında gelir getirici tür ağaçlandırması yapan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü toplam 38 köye badem, zeytin, ceviz, dut , fıstıkçamı, kestane , ahlat , iğde ve alıç gibi türlerde toplam 440 ha. Alana 81.500 adet fidan dikerek orman köylülerinin kullanımlarına verdi.

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, Tire 1922 ile berabere kaldı
Sonraki Haber Kendimize bile yalan söylüyoruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?