ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir'de 13 Bin öğrenciye gıda güvenilirliği eğitimi

İzmir'de 13 Bin öğrenciye gıda güvenilirliği eğitimi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de 13 Bin öğrenciye gıda güvenilirliği eğitimi

Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2022 Stratejik Planı'nda; üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" doğrultusunda performans göstergeleri belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelen talimat doğrultusunda İzmir İl Müdürü Mustafa Özen’in de talimatı ile 2020 yılında “İzmir’de Eğitim ve Yayım Seferberliği” başlatıldı. Geleceğimiz olan çocukların özellikle gıda konusunda bilgi düzeyinin artırılarak,  bilinçlendirilmesi için ilk 4 sınıfta okuyan öğrencilere eğitimler verildi. İlk 4 haftası tamamlanan eğitim seferberliğinde bugüne kadar 30 ilçede 163 gıda eğitimi verilmiş ve toplamda 13.000 öğrenciye ulaşıldı.

Gıda Kontrol Görevlileri tarafından verilen eğitimler  "Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konuları, sunum eşliğinde öğrencilere anlatıldı. Öğrencilerin evde ve okulda düzenli öğünlerle beslenme alışkanlığı kazandırılması ve besin çeşitliliğine önem verilmesi gerektiği, bol yağlı, tuzlu, katkı maddeli, karbonhidratlı besinlerden uzak durmaları gerektiği anlatılırken bunun yanında israfı önlemek için yapılması gerekenler vurgulandı.

Ayrıca eğitimlerde Alo Gıda 174 Hattı hakkında bilgiler verilerek, gıdaya yönelik her türlü şikâyette bulunabilecekleri çocuklara açıklandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da su kesintisi...
Sonraki Haber Doğukan 6 haftadır boş geçmiyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?