ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Valiliği: Tunç Soyer kararını bildirecek

İzmir Valiliği: Tunç Soyer kararını bildirecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Valiliği: Tunç Soyer kararını bildirecek

İzmir Valiliği'nden İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in SMS bağışına izin vermeleri konusunda çağrısına yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle: "Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve çevre 11 ili etkileyen depremlerin ardından bir taraftan bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken diğer taraftan da deprem bölgesinden ilimize gelen depremzede vatandaşlarımıza hem barınma hem de diğer ihtiyaçlarının karşılanması noktasında tüm kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın iş birliği içerisinde, yoğun bir gayret göstermekteyiz.

Deprem bölgesine yapılacak yardımlar konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de 22 Şubat Çarşamba günü sabah saatlerinde katıldığı bir TV programında, depremden etkilenen vatandaşlara yardım toplama ile ilgili olarak İzmir Valiliğinden izin beklediği yönünde verdiği beyan üzerine kendisi ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirilmiştir.

Konuyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür:

Başkan Soyer ile gerçekleştirilen yüz yüze görüşmede; İzmir Büyükşehir  Belediyesinin bir TV kanalında yapacağı kampanyayı AFAD İzmir İl Müdürlüğü ile yapılacak bir protokol çerçevesinde yürütebileceği, bu noktada yapılan yardımların gerek bölgedeki depremzedeler için gerekse İzmir’e gelen depremzedelerin faydasına kullanılabileceği ifade edilmiştir.

Bu kampanyaya münhasır açılacak bir hesapta gerek nakdî gerek SMS  yoluyla toplanacak bağışların İzmir Büyükşehir Belediyesi ile AFAD arasında yapılacak protokol çerçevesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesinin adının verileceği,  

• Bir kalıcı konut mahallesi, 

• Veya konteyner kent, 

• Veya çadır kent, 

• Veya deprem bölgesine bir aş evi kurulması,

• Veya İzmir’e yerleşecek depremzedelerin, kira yardımı dahil, nakdî/aynî ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılması,

gibi Büyükşehir Belediyesinin isteği doğrultusunda harcama formülleri önerilmiş, Başkan Soyer de bu formülleri değerlendireceğini ve kararını bildireceğini ifade etmiştir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in vereceği karar doğrultusunda valiliğimizce gereken adımlar atılacaktır."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir'in koordinasyon merkezini ziyaret etti
Sonraki Haber CHP'li Aslanoğlu'ndan 6 spor kulübüne ziyaret

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?