ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Turizm Bilgilendirme Ofisi ve Sergi Alanı açıldı

İzmir Turizm Bilgilendirme Ofisi ve Sergi Alanı açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Turizm Bilgilendirme Ofisi ve Sergi Alanı açıldı

İzmir'i dünyanın en iyi turizm destinasyonlarından biri haline getirmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültürpark'taki Pakistan Pavyonu'nda oluşturulan İzmir Turizm Bilgilendirme Ofisi ve Sergi Alanı'nın açılışını yaptı. Kentin turizm potansiyelini artırmak için çalışmaları sürdüreceklerini ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Yaklaşık 1,5 milyon civarında turist ağırladığımız İzmir'de, hedefimizi en yakın tarihte 4 milyon olarak güncelledik. Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark içinde Pakistan Pavyonu'nda oluşturulan İzmir Turizm Bilgilendirme Ofisi ve Sergi Alanı törenle açıldı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Pakistan İzmir Fahri Konsolosu Cahit Yaşar Eren, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Seferihisar Belediye Başkan Yardımcıları Nuriye Hepterlikçi ve Yelda Celiloğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önceki dönem başkan vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, Konak Mahalle Muhtarı Tamer Yıldırım, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, oda, dernek temsilcileri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Canla başla çalışmaya devam edeceğiz
Daimi sergi alanı olarak da kullanılacak Pakistan Pavyonu'nun kentin simgelerinden olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Pakistan Pavyonumuz gerçekten İzmir'in sevimli, minik yapılarından biri ama hakikaten bu kentte, Kültürpark'ta anlamı çok büyük. İzmirlinin çok iyi bildiği, tanıdığı bir yapı. Bugün yeniden o binayı sembolik bir açılışla İzmir'e tekrar kazandırmanın heyecanını taşıyoruz” dedi.

Başkan Soyer pandemi döneminin turizm sektörünün ağır yaralar aldığı bir dönem olduğunu dile getirerek “Ticari sektörler, tarım sektörü, Turizm sektörü, esnafımız, vatandaşlarımız çok ağır yaralar aldı. Turizm sektörü belki de en ağır yara alan sektörlerden biriydi. Biz bu dönemi boş geçirmedik ve İzmir'in turizm geleceğine hazırlık yapabilmek için birçok çalışma yaptık. En önemlilerinden biri Visitİzmir. Turizm Strateji Eylem Planı hazırladık. Turizm sektöründe birçok çalışmayı sürdürüyoruz. Özellikle UNESCO Dünya Mirası'na İzmir'den taşıyacağımız yeni hedefler, noktalar için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hedefimiz 4 milyon
İzmir'in birçok noktasında Turizm Bilgilendirme Ofisi açacaklarını belirten Soyer, destek verenlere teşekkür etti. Başkan Tunç Soyer şöyle devam etti: “İzmir'in turizm hedefleri çok büyük. Yaklaşık 1,5 milyon civarında turist ağırladığımız İzmir'de, hedefimizi en yakın tarihte 4 milyon olarak güncelledik. Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nde test zamanı
Sonraki Haber Kahraman güvenlik görevlisi koronaya yenildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?