ANA SAYFA > SAĞLIK > İzmir Tabip Odası: Aşılama sürecinde yaşanan sorunlar, sağlıkta şiddete sebep olmaktadır

İzmir Tabip Odası: Aşılama sürecinde yaşanan sorunlar, sağlıkta şiddete sebep olmaktadır

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Tabip Odası: Aşılama sürecinde yaşanan sorunlar, sağlıkta şiddete sebep olmaktadır

İzmir Tabip Odası yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklama şöyle:

"Covid-19 aşılama sürecinde, gerek aşı temininde gerekse lojistiğinde yaşanan sorunlardan dolayı aksamalar ortaya çıkmaktadır. Geçtiğimiz hafta, aşıların sağlık kuruluşlarına ulaştırılmasında yaşanan gecikmeler vatandaşların saatlerce aşı kuyruklarında beklemesine yol açmıştı. Bugünlerde ise aşı temininde yaşanan güçlükler vatandaşların randevulu olmalarına karşın aşı olamadan evlerine dönmelerine sebep olmaktadır.

Aşılama sürecinin başından beri aşı uygulama stratejisinin olmaması, gerekli koordinasyonun sağlanamaması zaman zaman aksamalara yol açmıştır. Bu aksamalarda, sağlık çalışanları ile aşı olmak isteyen vatandaşlar karşı karşıya gelmekte, aşı temini ve uygulama ile ilgili sorunların faturası sağlık çalışanlarına çıkarılmaktadır.

İzmir Tabip Odası olarak, bu aksamalar konusunda birçok kez uyarıda bulunmuş ve yaşanabilecek sağlıkta şiddet olaylarına dikkat çekmiştik.

03.08.2021 tarihinde, aşı randevusu olmadan Buca 20 nolu Menderes Aile Sağlığı Merkezine başvuran bir vatandaş, istediği aşıyı olma konusunda ısrar etmiş, görevli hemşire, aşı randevusu olmadığı için aşının uygulanamayacağını ifade etmiştir.

İstediği aşıyı olamadığı için sinirlenen kişi, görevli hemşireye küfür ederek aile sağlığı merkezinde kargaşa çıkarmış, diğer hastaların işlemlerinin ve aşılarının gecikmesine neden olmuştur.

Olayın öğrenilmesi üzerine, Oda Başkanımız Dr. Lütfi Çamlı, ASM’de görevli hemşire ile görüşmüş, olay hakkında bilgi almış, geçmiş olsun dileklerimizi ve destek talebimizi iletmiştir.

Odamız Aile Hekimliği Komisyonu üyesi Dr. Serkan Şen, Buca Menderes 20 nolu ASM’ye giderek, olay hakkında bilgi almış, adli ve idari süreçler hakkında ASM çalışanlarına destek olmuştur.

Odamız avukatı Mithat Kara, şiddete uğrayan görevli hemşire ile iletişim kurarak, adli süreç konusunda bilgilendirmiş, tutanakların düzenlenmesi, Beyaz Kod ve şikayet başvurusu konusunda yönlendirme yapmıştır.

Vatandaşlarımızı aşı olmaya teşvik etmeye çalıştığımız bugünlerde, aşı temininde yaşanan sorunlar,  aşı uygulama programı ve randevu sistemindeki aksamalar bir an önce giderilmelidir. Sağlık çalışanlarının vatandaş ile karşı karşıya gelmesine engel olunmalıdır. "

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’dan Bodrum’a yardım köprüsü
Sonraki Haber Bornova’dan Marmaris’e yardım eli

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?