ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Otogarı'nda sabah sürprizi

İzmir Otogarı'nda sabah sürprizi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Otogarı'nda sabah sürprizi

İzmir, üniversite öğrenimi için başka kentlerden gelen gençleri her yıl olduğu gibi yine büyük bir misafirperverlikle karşılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilçe belediyeleri, sivil toplum örgütleri ve gönüllülerin de desteğiyle düzenlenen "İzmir Gençlere Kucak Açıyor" projesi kapsamında örnek bir kentlilik bilinci sergileniyor.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre İzmir'deki üniversitelere yerleştirilen öğrencilerden farklı şehirlerde ikamet edenler, kayıt işlemleri için kente gelmeye başladı. Her yıl bu dönemlerde yeni bir yaşama adım atmak üzere İzmir'e gelen binlerce öğrenci, yine Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen bir organizasyonla karşılandı. 
3 Eylül Pazartesi gününden bu yana sahada olan "İzmir Gençlere Kucak Açıyor" projesi gönüllüleri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte otobüslerden inen gençlere ve ailelerine yardımcı olmak için koşturuyor. Üniversitelere kayıt için İzmir dışından gelen kentin yeni sakinlerinin endişelerini azaltmak ve onlara yardımcı olmak amacıyla başlayan proje kapsamında, öğrenciler kente attıkları ilk adımda sıcak çorba, çay ve poğaça ikramıyla karşılanıyor. Barınma ve kayıt konusundaki soruları yanıtlanan çiçeği burnunda üniversiteliler, ücretsiz servislerle üniversitelerine ulaştırılıyor. Dokuz Eylül ve Katip Çelebi üniversiteleri ile Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde kurulan danışma masalarında üniversiteli öğrencilere okula kayıt ve barınma konularında rehberlik yardımında bulunuluyor. Öğrencilere, üniversitenin krokisi bulunan, ulaşım, (metro-otobüs-vapur güzergahları) barınma ve kültürel-sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yönelik ve sosyal etkinlikler ile ilgili bilgiler içeren broşürler veriliyor. Otogardaki bekleme noktasında ücretsiz wi-fi ve şarj ünitesi gibi hizmetler de sunuluyor.
 
Gençler için el ele
7 Eylül'e kadar sürecek projeye İzmir Büyükşehir Belediyesi birimlerinin yanı sıra,
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ile ilçesinde kamu üniversitesi bulunan Balçova, Bornova, Buca ve Çiğli belediyeleri destek veriyor. Kente iner inmez otogarda beklemedikleri bir ilgiyle karşılaşan öğrenciler ve aileleri ise sunulan hizmetlerden son derece memnun. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin örnek bir hizmet sunduğunu belirten aileler, bu uygulamayı diğer kentlerde de görmek istediklerini söyledi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Büyükşehir'den şeffaf ihale açıklaması
Sonraki Haber Kocaoğlu: Krizin ilacı Atatürk ilkeleri

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?