ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ''Geleceğin Teknolojileri'' paneli

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ''Geleceğin Teknolojileri'' paneli

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ''Geleceğin Teknolojileri'' paneli

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İzmir Akademik Başarıyı Arttırma Projesi (İZBAP) kapsamında gerçekleştirdiği faaliyetlere bir yenisi daha eklendi.

Geçtiğimiz yıl Avrupa Konseyi’nin Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü kanalıyla İzmir koordinatörlüğünde ilki gerçekleştirilmiş olan “Teknoloji” konulu paneller dizisinin ikincisi 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlendi. Manisa Celal Bayar Üniversitesinden Doç. Dr. Barış Çukurbaşı, Öğr. Gör. Orkun Teke ve Kıdemli Yazılım Uzmanı Mert Dönerçark’ın konuk olduğu panele İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, Şube Müdürü Mevlane Akdeniz katıldı, 213 öğrenci ve 32 öğretmen katıldı.

“Geleceğin Teknolojileri Paneli”nde; Metaverse, Blockchain, AR Gerçeklik ve 3D Oyun Tasarımı başlıkları ele alındı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından proje kapsamından geliştirilen, genişletilmiş gerçeklik (Extended Reality, XR) temelli bir sürükleyici öğrenme ortamı olan ve Sanal gerçeklik (Virtual Reality-VR) ekipmanları ile desteklenen MetaCBU Kampüs tanıtıldı. Tanıtım, bu alanda çalışma yapmayı düşünen, geleceğe yönelik fikirleri ve projeleri olan öğrenci ve öğretmenler tarafından büyük ilgiyle izlendi. Öğrenci ve öğretmenlerin kendi proje fikirlerini dile getirdiği, akıllarındaki sorulara cevap bulduğu, geleceğe yönelik kariyer planlamalarında alan uzmanlarından tavsiye aldığı Geleceğin Teknolojileri Panelinden hem öğrenciler hem de öğretmenler tarafından büyük ilgi gördü.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 4 isim KSK ile ilgili düşünceleri için toplantı düzenliyor
Sonraki Haber Çiğli Belediyesi’nden bahara merhaba pikniği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?