ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İle İTB arasında işbirliği

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İle İTB arasında işbirliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İle İTB arasında işbirliği

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir Ticaret Borsası ‘Toprak ve Çocuk Programı’ kapsamında İşbirliği Protokolü imzaladı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen imza törenine İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, İzmir Ticaret Borsası Toprak ve Çocuk Programı yürütücü komisyon üyeleri Sonnur Kırmızıoğlu, Umut Okan ve Deniz Celep ve Borsa idari heyeti katıldı.

İşbirliği Protokolü ile İzmir Ticaret Borsası ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki ilişkilerin geliştirilerek, Toprak ve Çocuk Programı kapsamındaki çalışmaların etkin şekilde yürütülmesi ve süreklilik kazandırılması hedefleniyor. 

Bu proje ile çocukların doğa ile buluşturulması, tarımı keşfetmeleri, sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenmeleri ve çevreye değer vermeleri sağlanacak. Proje kapsamında İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı merkez ilçelerdeki çocuklar tohum ekerek, fidan dikerek tarımsal üretimin tüm aşamalarını deneyimleyerek öğrenecek. 

‘Toprak ve Çocuk Programı’; ilkokul çağındaki çocukların, toprağı, tarımı ve tarım ürünlerini tanıması ve önemini anlaması, sağlıklı beslenme konusunda bilinç kazanması ve tarımsal üretim ve sürdürülebilir çevrenin önemini kavramasını amaçlıyor. Bu amaçla; çocuklara yeşili, toprağı ve doğayı sevdirecek, tarım konusunda bilinçlenmelerine imkân sağlayacak eğitim ile kültürel etkinlikler ve arazi uygulamaları faaliyetlerini içeren çeşitli çalışmalar planlanıyor. Bu kapsamda belirlenen tarla ve/veya bahçelerde çeşitli tarımsal ürünlerin ekim, dikim ve hasat işlemleri konusunda uygulamalı eğitimler verilecek, tarım ürünlerinin işlenmesi ve gıda ürünleri üretimi konusunda bilinçlendirmek amacıyla program kapsamındaki öğrencilerin gıda işletmelerine inceleme ziyareti yapması sağlanacak.

Ayrıca İzmir ili Merkez ilçelerinde yer alan ve uygun fiziksel şartları taşıyan bir okulda tarımsal üretim uygulamaları yapmak üzere örnek bir “Okul Arka Bahçesi” oluşturulması planlanıyor. Program kapsamındaki öğrencilere tarımın önemi, iyi tarım uygulamaları, organik tarım, bilinçli gıda tüketimi, çevre ve çevresel sürdürülebilirlik konularında bilgilendirme seminerleri yapılacak. Söz konusu programa katılan öğrenciler için program amaçlarına uygun olarak resim, kompozisyon ve benzeri yarışmalar organize edilecektir. 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, protokolün hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başladı. Yentür, kentleşmenin bir sonucu olarak tarımdan uzaklaşan gençlerin tarımla buluşmasının önemine dikkat çekerek İzmir Ticaret Borsası ile yapılan bu işbirliği protokolünün önemli olduğunun altını çizdi. Yentür, yapılacak faaliyetlerle öğrencilerin doğa ile buluşacaklarını ve toprağın değerini bilen nesiller olarak yetişeceklerini söyledi.
 
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Toprak ve Çocuk Programı kapsamında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolün önemine değinerek sözlerine başladı. Kestelli, en değerli yatırımın gelecek nesillere yapılan yatırım olduğuna dikkat çekerek toprağın değerini bilen nesiller yetişmesi için yapılacak bu çalışmaların önemli olduğunu belirtti.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Smyrna’dan Nysa’ya Kentleşme ve Mimari Konuşuldu
Sonraki Haber Çiğli Belediyespor 3. Lige kenetlendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?