ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir İl Milli Eğitim ''El Ele Bilim Projesi'' ile Kahramanmaraş’ta

İzmir İl Milli Eğitim ''El Ele Bilim Projesi'' ile Kahramanmaraş’ta

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir İl Milli Eğitim ''El Ele Bilim Projesi'' ile Kahramanmaraş’ta

TÜBİTAK 4007 Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı kapsamında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İzmir’den Kahramanmaraş’a El Ele Bilim” adlı proje destek aldı.

İzmirli gönüllü öğretmenler hemen harekete geçti ve 26-27-28 Nisan tarihlerinde düzenlenen projeye yaklaşık 3bin öğrenci katıldı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde tüm öğrencilere yönelik gerçekleştirilen etkinliklerde özel gereksinimli öğrenciler içinde atölyeler yer aldı.  

Kahramanmaraş Avşar Çadır Kentinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gönüllü öğretmen, idareci ve Ar-GE personelleri ile 25’ten fazla atölyede çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.  Proje kapsamında; Modüler Robot Atölyesi, Planetaryum ile Uzay Atölyesi, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi, Move and Freeze Atölyesi, Kimya Atölyesi, Biyolojik Çeşitliliği Gözlemliyorum Atölyesi, Titreşimin Gücü Atölyesi, Seramik ve Ebru Sanatı Atölyesi, Yaratıcı Drama, Anadolu Masalları, Gazetecilik Atölyesi gibi bir çok alanda atölyeler yapıldı. Öğrencilerin bilime ve teknolojiye merakını artırmanın hedeflendiği etkinliklerde aynı zamanda depremin yıkıcı psikolojik etkilerinden uzaklaşmasına katkı sağlandı. Ayrıca şişme oyun parkları kurularak öğrenciler için eğlenceli bir şenlik düzenlenmiş oldu.

Etkinliklerin ilk günü Avşar Çadır Kentinde, 2. ve 3. günü Onikişubat ilçesindeki Hasan Balcı İlkokulu bahçesinde çadır içerisinde gerçekleştirildi. Depremden en çok etkilenen okulların öğrencileri projenin gerçekleştirildiği alanlara servis araçlarıyla getirildi. Böylece projeye katılımın artması ve tüm depremzede öğrencilerin alana erişiminin artırılması sağlandı. Etkinliklere katılan öğrenciler bazı etkinlikleri hayatlarında ilk defa deneyimledikleri için çok mutlu olduklarını ifade ederken aynı zamanda İzmir’den gelen büyüklerine çok teşekkür ettiklerini söylediler.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Günde 10 Ton et işleniyor...
Sonraki Haber Batur: Pazaryerinde vatandaşın gündemi hayat pahalılığı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?