ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelere erzak dağıtımı sırasında ortaya çıkan görüntüler nedeniyle açıklama yayınladı. Açıklama şöyle:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım ekiplerinin bir mahallemizdeki ihtiyaç sahibi ailelere erzak dağıtımı sırasında ortaya çıkan görüntüler nedeniyle son derece üzgünüz… Tüm kamuoyuna ve öncelikle de yaşanan izdiham nedeniyle yardıma ulaşamayan gerçek ihtiyaç sahiplerine bir özür borcumuz olduğunun da farkındayız.

Bu yıl 250 bin gıda paketinin dağıtımını sessiz sedasız yapan, özellikle pandeminin patlak verdiği mart ayından beri “Biz Varız” sloganıyla kusursuz bir dayanışma tablosu çizen, deprem sonrası binlerce hemşerimiz evsiz kalmışken bile en ufak karmaşaya izin vermeyen organizasyon başarısını bu son olayda neden tekrarlayamadığımız elbette sorgulanacak, bu görüntüler üzerinden eleştirilerde bulunulacaktır.

Ortaya çıkan bu üzücü tablo İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm yetkili kadroları için çıkarılması gereken dersler içerse de bugüne dek İzmir’de sergilenen gerçek dayanışma tablosunu gölgeleyemeyecektir.

15 Aralık 2020 - 3 Ocak 2021 tarihleri arasında, Konak ve çevresinde Hemşeri İletişim Merkezi’nden (HİM) gelen talepler, muhtarlıkların yaptığı bildirimler ve mahallelerin dezavantajlılık durumlarının değerlendirilmesi sonucunda belirlenen 10 mahallede 10 binden fazla gıda ve hijyen paketi dağıtılmıştır.

Yenişehir Mahallesi’nde 1360 adet, Ege Mahallesi’nde 750 adet, Hilal Mahallesi’nde 1200 adet, Güney Mahallesi’nde 1500 adet, Emir Sultan Mahallesi’nde 840 adet, Zeytinlik Mahallesi’nde 3000 adet, Yenidoğan Mahallesi’de 590 adet, Kocakapı Mahallesi’nde 300 adet, Dolaplıkuyu Mahallesi’nde 360 adet, Halkapınar Mahallesi’nde 158 adet paket dağıtılmış ve hiçbir sıkıntı yaşanmamıştır.

Dağıtımlar, özellikle personelimizin ve hemşerilerimizin sağlığını korumak amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı günler içerisinde gerçekleştirilmiştir.  İzdiham yaşanmasına neden olan süreç ise sadece bir mahallemizde iletişim kopukluğu ve personelimizin bu duruma hazırlıksız yakalanması sonucu ortaya çıkmıştır. Yetkili amirlerin talimatı üzerine bölgede dağıtım durdurulmuş, araçlarımız mahalleden geri çekilmiştir.

Söz konusu görüntüler nedeniyle büyük üzüntü yaşadığımızı bir kez daha belirtir, sosyal yardımlarımızı ülkede ve kentimizde kimsenin yardıma ihtiyaç duymadığı güne kadar yine sessizce sürdüreceğimize söz veririz.

Saygılarımızla…"

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yeni Şakran ve Hacıömerli’de evler doğalgaza kavuştu
Sonraki Haber Karşıyaka ve Yaşam söyleşileri yeni yılda da devam ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?