ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası boşaltılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası boşaltılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası boşaltılıyor

30 Ekim'deki depremin ardından güvenlik amacıyla tahliye kararı alınan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası'nda taşınma işlemleri başladı. Binada bulunan eşyalar başta Kültürkpark'taki fuar holleri olmak üzere birimlerin hizmet vereceği yeni alanlara naklediliyor.

30 Ekim'de Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası'nın da güvenlik nedeniyle tahliyesine karar verildi. Binada hizmet veren birimlere ait mobilya, ofis malzemeleri, elektronik eşya ile arşiv ve evrakın yeni çalışma alanlarına taşınma işlemi başladı. Taşınma işlemi öncesinde binadaki tüm eşyalar tek tek paketlenerek kodlandı ve birimlerin bundan sonra faaliyet göstereceği Kültürpark holleri, Egemenlik Evi, Oğuzlar Ek Hizmet Binası, İtfaiye ve Zabıta dairelerinin hizmet alanlarına taşınması sağlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri taşınma sürecinin ay sonuna kadar devam edeceğini bildirdi. 

38 yıl hizmet verdi
İzmir Büyükşehir Ana Hizmet Binası'nın projeleri 1966 yılında açılan “Mimari Proje Yarışması” sonucu elde edildi. Binanın inşaatı 1968 yılında başladı ancak 1982 yılında açılışı yapıldı. 30 Ekim'de meydana gelen depremin ardından kullanılmayan binada yapılan teknik incelemeler sonucu az-orta hasarlı olduğu yönünde rapor çıktı ve binanın güçlendirilerek kullanılması önerildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 27 Kasım’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda güçlendirmeyi tercih etmediklerini belirterek "Belediye Ana Hizmet Binası'nı yıkıp yerine Hükümet Konağı ile bütünleşen sembolik bir başkanlık ve meclis binası yaparak kalan alanı Atatürk Meydanı'na katacağız. İzmir'e ve İzmirlilere hayırlı olsun. Umarım Konak’taki diğer kamu kurumlarına da örnek olur" açıklamasını yapmıştı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova’da gönüllüler hayat kurtaracak
Sonraki Haber Çiğli Belediyesi'nden girişimci kadınlara Online Eğitim desteği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?