ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İzmir Barosu Türk Müziği Korosu Karşıyaka'da konser verdi

İzmir Barosu Türk Müziği Korosu Karşıyaka'da konser verdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Barosu Türk Müziği Korosu Karşıyaka'da konser verdi

İzmir Barosu Türk Müziği Korosu 25 Nisan Salı günü Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde konser verdi.

Şef Hüseyin Tolu yönetiminde avukatlardan oluşan koro, Avukatlar haftası etkinlikleri kapsamında çalışmalarını sergiledi.

Gecede İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz “ Biliyorsunuz iki gün önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yılını kutladık. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram ve meclisin açıldığı gün. Bu günden üç buçuk yıl sonra da 29 Ekim'de Cumhuriyet ilan edildi. O tarihteki Cumhuriyet Meclisi Hilafet’i ve Saltanat’ı kaldırdı, harf devrimini yaptı, latin harflerini getirdi, kılık kıyafeti yeniden düzenledi, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin temellerini attı, Cumhuriyeti ilan etti, kadınlara seçme ve seçilme hakkını ilk kez tanıyan meclis oldu. Cumhuriyetin temelleri o mecliste atıldı şimdi 29 Ekim 2023’de Cumhuriyet 100. Yılını tamamlayıp ikinci yüzyıla girecek. Bu yüz yılda da biz İzmir Barosu olarak, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti gereği herkesin özgürce, eşit bir şekilde yaşadığı cinsiyetin, dinin, dilin, ırkın, meshebin ayrıştırılmadan, kardeşçe yaşadığı bir ülke için mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Hiçbir zaman boyun eğmeden, biat etmeden, cübbemize düğme açmadan, mücadelemize devam edeceğiz. Her şey daha güzel olacak. “ açıklamasında bulundu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de taşıt sayısında artış
Sonraki Haber Çatalcaspor Kulüp Başkanı Gökçe'den Karşıyaka taraftarına teşekkür

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?