ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İzmir 21. Yıl Sergisi Bostanlı'da açılacak

İzmir 21. Yıl Sergisi Bostanlı'da açılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir 21. Yıl Sergisi Bostanlı'da açılacak

Akhisarlı sanatçı Feriha Dağlı ile İzmirli Gülsün Erbil'in ortaklaşa düzenledikleri İzmir 21. Yıl Sergisi Bostanlı'da açılacak.

"Sanatın özü ve gizi özgürlüğündedir" diyen Sanatçı Gülsün Erbil 'in projesi olan geleneksel Ekim Geçidi sergileri  21 yıldır 30 dan fazla şehir de ve yurt dışında Ekim ayı içerisinde eş zamanlı olarak yapılmakta.
Bu konuda Feriha Dağlı şu açıklamayı yaptı:
"İlki 29 Ekim 2002 de gerçekleşen Ekim Geçidi sergilerinin amacı Atatürk'e  ve  Cumhuriyet'e  bağlı sanatçıların bir araya gelmelerini sağlamaktır. Katılımcılar heykelden seramiğe, resimden enstelasyona, fotoğraftan    videoya disiplinler arası üretmekte olan çağdaş Türk sanatçılarıdır. Ekim Geçidi sergisinin konusu yoktur. Her sanatçı kendi özgün konularını üretir, amacımız Cumhuriyet'imiz sayesinde özgürce üretebildiğimizi hatırlamak ve hatırlatmaktır. İzmir'de Ekim Geçidi pek çok kez yapıldı. Bu bir bayrak yarışı ve Cumhuriyeti teslim edeceğimiz çocuklarımızla  duruşumuzu sergilemek istedik. Bu yüzden bir büyük bir minik ressam birlikte fikriyle sergimizi açıyoruz. Yaşasın Ekim Geçidi,  yaşasın Sanat,  YAŞASIN CUMHURİYET."
Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı'ndaki sergi alanında 17-21 Ekim arasında açık olan sergiye Karşıyaka Belediyesi ve Akhisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği katkı sunuyor. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sevgi Günü konseri büyük ilgi gördü
Sonraki Haber Karşıyaka, 3. Rasih Mardinçelebi Turnuvası'nı galibiyetle tamamladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?