ANA SAYFA > GÜNDEM > İşte Karşıyaka-Foça sefer saatleri...

İşte Karşıyaka-Foça sefer saatleri...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İşte Karşıyaka-Foça sefer saatleri...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni gemiler ile sürdürdüğü iç körfez seferlerini şimdi dış körfeze yayıyor. İlk sefer Cumartesi günü Foça’ya gerçekleştirilecek.

Hafta sonunda yapılacak karşılıklı seferler için belirlenen ücret tam 10 TL, öğrenci 6 TL olarak belirlendi.

Son teknoloji gemilerle donattığı gemi filosuyla deniz ulaşımında önemli hamleler gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi dış körfeze de açılıyor. İlk sefer, 1 Ağustos Cumartesi günü, kentin önemli turistik merkezlerinden biri olan Foça’ya gerçekleştirilecek. Özellikle tatilcilerin dört gözle beklediği seferler öncesinde Foça’ya deneme seferi yapan İZDENİZ ekibi, ilçede coşkuyla karşılandı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile birlikte iskelede bekledikleri gemi personelini alkışlarla karşılayan Foçalılar, yaşadıkları büyük mutluluğu dile getirdi.

Denizci kenti Foça

İlçelerinin tarihi günlerden birini yaşadığını söyleyen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, denizyolu ulaşımının ilçeleri açısından önemli bir yatırım ve çok önemli bir hizmet olduğunu belirterek, “Foçalılar olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. İlçemize hizmetin farklı bir bakış açısı noktasında olması gerektiğini hep düşünmüşüzdür. Çünkü Foça denizci kenti. Bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediyemiz yaptığı yatırımlarla beraber bu çıtayı inanılmaz bir noktaya getirdi” dedi.

Foça Belediyesi Meclis Üyesi Zeynep Çemrek de Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “Foça için Büyükşehir Belediyemiz çok büyük bir hizmet verdi, memnunuz. Böyle bir seyahat imkanı olması Foçalılar için çok yararlı olacak” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Beyhan Türker Foça’ya karadan olduğu gibi denizden de ulaşabilmenin çok güzel bir imkan olduğunu söyleyerek, “Ne mutlu ki bize bundan böyle deniz keyfiyle Foça-İzmir arasında seyahat edebileceğiz. Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Konulan seferlerden memnuniyetini dile getiren Foçalılar da duygularını özetle şöyle dile getirdi: “ Bu seferler bizim için sürpriz bir yatırım. Foça’nın kalkınması için güzel bir hizmet. Burası turizm bölgesi. Bu nedenle bu seferler çok güzel bir uygulama olacak. Ve İzmirliler deniz keyfiyle seyahat edebilecekler. Gemilerin içi de çok güzel. Serin ve konforlu”.

Hafta sonu karşılıklı ikişer sefer

Foça Belediyesi’nin iskelesinde yeni gemilere uygun yapılanma gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu tatilini bu güzel ilçede geçirmek isteyen İzmirliler için Cumartesi ve Pazar günleri karşılıklı iki sefer düzenleyecek. Seferler sabah saat 08.00’de ve 18.00’de Karşıyaka-Konak-Foça güzergahı ile yapılacak. Foça’dan kalkışlar ise 10.05 ile 20.05’de gerçekleşktirilecek.

4 ilçeye daha sefer

Büyükşehir Belediyesi Foça’nın ardından Mordoğan, Urla, Güzelbahçe ve Karaburun’a da deniz ulaşımı ile seyahat gerçekleştirebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Mordoğan İskelesi’nin yapım ihalesi gerçekleştirildi, süreç devam ediyor. Diğer ilçelerde iskele yapılması için de ihale çalışmaları sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki cumartesi günü başlayacağı Foça- Karşıyaka seferlerinin ücretleri tam 10 TL, öğrenci 6 TL, öğretmen 8 TL olarak belirlendi. İzmirliler Foça seferleri için de “İzmirim” kartı kullanacak. İskelelerdeki turnikelerdeki validatörler Foça’ya gidiş için belirlenen ücretleri “İzmirim” karttan alacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Balayı tatili Kıbrıs’ta…
Sonraki Haber İzmir'de Terör Operasyonlarına 9Tutuklama

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?