ANA SAYFA > EĞİTİM > İlkokul öğrencileri çevre bilincine dikkat çekti

İlkokul öğrencileri çevre bilincine dikkat çekti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İlkokul öğrencileri çevre bilincine dikkat çekti

Karşıyaka Zübeyde Hanım İlkokulu’nda “Sağlıklı Yaşam Kulübü” öğrencileri, fotoğraf çekme etkinliği ile “çevre bilinci oluşturma” etkinlik düzenlendi.

 1., 2. ve 3. Sınıf öğrencileri arasında “çevre bilinci oluşturma” konulu fotoğraf çekme etkinliğinin yanı sıra öğrenciler arasında değişik yarışmalar yapılırken, halk oyunları ve köy düğünü gösterileri ile etkinliğe renk kattılar.

Öğrencilerin çevreyi nasıl gözlemlediklerini ortaya koymalarını sağlamak, farkındalıklarını arttırmak, temiz ortamları oluşturmak ve buralarda yaşamak için örnekler sunma amacı ile düzenlenen fotoğraf ve resim sergisinde, en çok ilgiyi çeken çevresel atıkların sergilendiği alanda “çevreyi hor gören, geleceği zor görür”  uyarısı oldu.

Sergide öğrencilerin çevre bilincini fotoğraflarına yansıttıkları görülürken, yarışmaların başlangıcında öğrencilerin “Bu oyunun kazananı ve kaybedeni yoktur. Biz sadece eğleniyoruz” sözleri büyük alkış aldı.

Kaymakam Yücel, öğrenciler ile birlikte kurdeleyi keserek, serginin açılışını yapması dikkat çekti.

Etkinlikte Kızılay kan Merkezi “Kan Bağışı”, İlçe Sağlık Müdürlüğü “Organ Bağışı” ve PTT nin pul standı büyük ilgi gördü.

Etkinliğe Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Muammer Gezginci, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, İzmir Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Burak Yurdakul, Bahriye Üçok Mahallesi Muhtarı Levent Güçlü, Okul Müdürü Celal Demirkol, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. 

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yalı Mahallesi yenileniyor...
Sonraki Haber Donanmacı Mahallesi muhtarı Zenginer görevlerini çocuklara anlattı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?