ANA SAYFA > MEDYA > İGC’nin gazetecilere telif desteği yeni Yayın Kurulu ile devam ediyor

İGC’nin gazetecilere telif desteği yeni Yayın Kurulu ile devam ediyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İGC’nin gazetecilere telif desteği yeni Yayın Kurulu ile devam ediyor

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, işsiz ve serbest çalışan gazetecilere mesleki ve maddi destek sağlayan “Basın Özgürlüğü İçin Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma” projesi telif programı yayın kurulunu yeniledi. Yeni yayın kurulu gazetecilere daha fazla mentorluk yapmayı hedefliyor.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkiye Gazeteciler Sendikası ile ortaklaşa yürüttüğü, Avrupa Birliği finansal desteği ile sürdürülen proje telif desteği programı 2019 yılından beri işsiz ve serbest çalışan gazetecilere destek veriyor. Bu destek de önemli bir rol üstlenen yayın kurulu, telif programından daha fazla gazetecinin faydalanması için yenilendi. Yeni yayın kurulunda, duayen ve saygın gazeteciler Berrin Tuncel, Ali Özkaya, Macit Sefiloğlu, Nedim Bubik ve Yağız Barut yer alıyor.  
 
Yönetim kurulu üyeleri Meltem Seyis ve Yılmaz Coşkun’un da katıldığı ilk toplantıda İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, yeni yayın kurulu ile özellikle Ege Bölgesi’ndeki işsiz ve serbest çalışan gazetecilere daha fazla destek vermeyi amaçladıklarını söyledi.
Gappi, çağrıda bulunarak, “İzmir ve Ege öncelikli olmak üzere, tüm serbest ve işsiz gazetecileri telif destek programına katılmaya davet ediyoruz. Yapmanız gereken tek şey igcabtelif@gmail.com adresine haberlerinizi göndermeniz. Deneyimli gazetecilerden oluşan yeni yayın kurulumuz haberler konusunda sizlere yol göstermeye hazır” diye konuştu.
 
Yayın Kurulu: “Her türlü desteğe hazırız”
AB finansal destekli yürütülen telif destek programı yayın kurulu üyesi Macit Sefiloğlu, haber başına brüt 100 euro destek sağlanıldığına dikkat çekerek, işsiz ve serbest gazetecilerin de bu fırsattan faydalanabileceğini söyledi.
 
Berrin Tuncel ise, genç gazetecilere haberler konusunda her türlü desteği vermeye, mesleki tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti. Haber konusu seçmekte zorlanan gazeteciler için konu başlıkları belirlediklerini anlatan yayın kurulu üyesi Ali Özkaya da, her ay yeni konu başlıklarıyla özgün haberler için yol gösterici olacaklarını kaydetti.
 
Başvuruların, http://igc.org.tr/igc/telif-destek-programi-rehberi/ adresinde de yer alan başvuru formlarının doldurularak, igcabtelif@gmail.com adresine yapılması gerekiyor. Yayın kurulu tarafından yayınlanmaya uygun bulunan eserler, 9 Eylül gazetesi ve web sitesinde yayınlanıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dikili Belediyesi güneş enerjisi santrali kuruyor
Sonraki Haber Tarihi kentte 23 bin TL ödüllü fotoğraf yarışması

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?