ANA SAYFA > SAĞLIK > Hüner: Köklerinde iyilik olanlara çağrı yapıyoruz

Hüner: Köklerinde iyilik olanlara çağrı yapıyoruz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hüner: Köklerinde iyilik olanlara çağrı yapıyoruz

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, kök hücre bağışı konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak adına TGS Genel Merkezi’nin eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Diyarbakır’da bir günlük ‘’kan ve kök hücre bağışı kampanyası’’ düzenlediğini söyledi.

Hüner, Kızılay İzmir Kan Merkezi’nde yaptığı açıklamada, kamuoyunun gündemine minik Öykü Arin Yazıcı vesilesiyle gelen ve şu an 1700 civarında kişinin ilik nakli beklediği Türkiye’de, ne yazık ki bağışçı sayısının 275 bin dolayında olduğunu belirtti.

Bu alandaki dayanışmayı büyütmek için İzmirli gazetecilerin bugün kan ve  kök hücre bağışında bulunduğunu ifade eden Hüner, şunları kaydetti:''Türkiye'de zor durumda olan binlerce hasta, kan, kök hücre bağışı bekliyor. 'Sen de bir iyilik yap, kan ve kök hücre bağışında bulunarak onlara umut ol' diyoruz. Köklerinde iyilik var olanların bu çağrımıza büyük destek vereceğine inanıyoruz. Binlerce insana umut olacak kök hücre bağışı oldukça hızlı ve kolay bir işlemdir.  Kızılay’ın resmî sitesindeki açıklamalar ve Çağrı Merkezi’nden aldığımız bilgiler ışığında 18-50 yaş aralığında olan sağlıklı bireyler kök hücre bağışında bulunabilir. 

Löseminin nadir görülen bir türü ile mücadele eden ve Antalya’daki bir hastanede 6 aydır tedavi gören 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için  kök hücre bağışı kampanyası ile toplanan 100 bine yakın numunenin, hızlı bir şekilde taranması için Sağlık Bakanlığı aylık 8 bin 500 olan inceleme kapasitesini 25 bine çıkarmıştır. Kök hücre nakli bekleyen hastalar ve yakınları bu kapasitenin daha da artırılmasını beklemektedir.''

Hüner, kan bağışında bulunan gazetecilere teşekkür etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Down Sendromlu Selin'i mutlu eden sürpriz
Sonraki Haber Foça'nın içme suyu hattı komple yenilecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?