ANA SAYFA > SAĞLIK > Hemşirelerin Kovid anıları göz yaşarttı

Hemşirelerin Kovid anıları göz yaşarttı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hemşirelerin Kovid anıları göz yaşarttı

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 3. Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hemşirelik Sempozyumunda hemşirelerin anlattığı kovid anıları göz yaşarttı.

İzmir Bakırçay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş birliğinde gerçekleştirilen 3. Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hemşirelik sempozyuma Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Bakırçay Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nazan Kılıç Akça, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Engin Akçar, doktorlar ve hemşireler katıldı.

İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı, Çello Grup Şefi Fazıl Hakan Gürkan'ın viyolonsel dinletisiyle başlayan sempozyumun açılış konuşmasını yapan İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevgi Çınar "12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında bu sempozyumu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Sağlık Bakımında Hemşirenin Liderliği temasıyla gerçekleştirdiğimiz sempozyumun, hemşirelerimize aynı zamanda da mesleğimize katkı sağlamasını diliyorum" dedi.

Pandeminin Kaharamanları
İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi İlker Kızıloğlu, hemşirelerin insan hayatını kurtarmak ve sağlığını sürdürmek için büyük mücadeleler verdiğini belirtti. Hemşirelerin verdikleri mücadele ile birçok hastanın hayata döndüğünü belirten Başhekim Dr. Öğretim Üyesi İlker Kızıloğlu, pandemi ile mücadelenin kahramanları olan hemşirelerin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını kutluyorum dedi. Pandemi döneminde hastanede dezenfektan, maske, eldiven gibi malzemeleri kendilerinin ürettiğini de sözlerine ekleyen Başhekim Dr. Öğretim Üyesi İlker Kızıloğlu sağlık ordusu ile pandemi ile mücadele ettiklerini söyledi. 

Özlük ve çalışma koşulları iyileştirmeleri bizi sevindiriyor
Ülkemizde hemşirelerin sağlık profesyonelleri içerisinde ki etkisini ve değerini görünür kılmanın önemli olduğunu söyleyen İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, "Üniversite olarak hemşirelik mesleğinin gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki birçok sorunu eğitimle aşabiliriz" dedi. Özlük ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmaları da yakından izlediklerini söyledi.

Hemşireler Kovid anılarını anlatırken duygulu anlar yaşandı
12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında düzenlenen ve sağlık çalışanları arasında etkileşimin artmasını hedefleyen "Hemşirelikte İz Bırakan Anılar" yarışmasında dereceye girenler yazdıkları anılarını anlattı. Hemşireler anılarını anlatırken salonda duygulu anlar yaşandı.
"Hemşirelikte İz Bırakan Anılar” yarışmasında dereceye giren Hemşire Ayşe Nur Oktay, Gönül Özmen ve  Seçil Semra Emre’ye ödülleri verildi.

Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Bakırçay Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nazan Kılıç Akça, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Engin Akçar, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevgi Çınar ve hemşireler tarafında sahneye getirilen büyük bir pasta kesildi.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ata'dan Ana'ya koştular...
Sonraki Haber Uluslararası Karşıyaka Yörük Festivali'nin ikinci günü tamamlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?