ANA SAYFA > İZMİR > Hem eğlendiler hem öğrendiler

Hem eğlendiler hem öğrendiler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hem eğlendiler hem öğrendiler

Karabağlar Belediyesi'nin çocukların ara tatillerini daha verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği etkinlikler ilgi çekti.

Uzundere'deki Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliklerde ilköğretim sınıfı öğrencilerine yönelik sanat, geri dönüşüm, eğlenceli bilim gösterileri, bilim turu, zeka oyunları, yaratıcı drama etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinliklere katılan çocuklar hem eğlendi hem de yeni bilgiler kazandı.

Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi'ndeki deney istasyonlarını da dikkatle inceleyen çocuklar, yaptıkları deneylerle eğlenceli zaman geçirdi. Merkezin giriş katında gelecek haftalarda “Uzay ve Havacılık Sergisi” açılacak. Böylece Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi, özellikle okul çağındaki çocukların buluşma noktalarından biri olacak.

Yepyeni görünüm ve işlev...
Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi, Uzundere Rekreasyon Alanı'nda bulunuyor. Yaklaşık 2 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan bina, Karabağlar Belediyesi'nin özenli çalışmalarıyla yepyeni bir görünüme kavuştu. Yapımına İzmir Kalkınma Ajansı'nın da destek verdiği ve yaklaşık 7 milyon liraya mal olan merkez, çocukları bilim, kültür ve sanatla; onların ilgisini çeken bir ortamda buluşturuyor. Merkezde, çok işlevli salon, çocukların etkileşimle öğrenip eğlenebilecekleri atölyeler, kütüphane, kafeterya, teras ve ebeveyn salonu yer alıyor. Müzik-ritim, çizim-boyama, kes-yapıştır, yerleştirme sanatı (enstalasyon), bilim ve teknoloji, doğa ve çevre atölyeleri bulunuyor. Ayrıca tiyatro, kukla, bale ve müzik gösterilerinin yapılacağı Nasreddin Hoca Sahnesi yer alıyor.

Çekim merkezi olacak
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, giriş katındaki sergilerin de açılmasıyla Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi'nin İzmir'in önemli çekim noktalarından biri olacağını söyledi. Özellikle ilköğretim çağındaki öğrencilerin buradaki etkinlikleri ilgiyle ve dikkatle izleyeceklerini vurgulayarak, “Ara tatildeki ilgi bunun en açık kanıtı. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı bilimle, kültürle, sanatla buluşturmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şehir Plancıları Odası’ndan Çiğli Belediyesi’ne 2 ödül
Sonraki Haber Karşıyaka, Ağrı deplasmanında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?