ANA SAYFA > İZMİR > Havaalanındaki otopark ücretleri cep yakıyor

Havaalanındaki otopark ücretleri cep yakıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Havaalanındaki otopark ücretleri cep yakıyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’deki 55 havaalanından hizmet alan yolcu sayısı 2015 yılında 181 milyon 689 bin 522 olarak gerçekleşti. DHMİ tarafından işletilen veya kiraya verilen havaalanlarındaki otopark ücretlerinin neredeyse uçak bileti fiyatıyla yarışır noktaya gelmesi vatandaşların cebini yakıyor.

Otopark ücretlerinin piyasa şartlarının üzerinde olduğuna dair çok sayıda şikayet alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Atila Sertel, vatandaşların cebini yakan otopark ücretlerinde indirime gidilmesi için herhangi bir çalışma olup olmadığını sordu.

Serbest rekabet koşullarında uçak biletlerinde hatırı sayılı indirimler yapıldığını ifade eden Sertel, havaalanına aracını 1-2 günlüğüne park etmek zorunda kalan vatandaşın neredeyse uçak biletiyle aynı oranda otopark ücreti ödediğini söyledi.

“İNDİRİME GİDİLSİN”

Havaalanındaki otopark ücretlerinin vatandaşın daha çok tercih edeceği şekilde makul seviyeye çekilmesi gerektiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şöyle konuştu:

“Birçok ilde şehir merkezinden uzakta yer alan havalimanlarına ulaşmak için -özellikle sabah erken ve gece geç saatlerde uçağa binenler- vatandaşlar havaalanına kendi araçlarıyla geliyor. Aracını DHMİ tarafından özel şirketlere kiralanan veya direkt DHMİ tarafından işletilen otoparklara park etmek isteyen vatandaşlar piyasa şartlarının çok üstünde rakamlarla karşılaşıyor. Şehir merkezlerinde özel aracını günlüğü 10-12 lira gibi ücretlere park eden vatandaşlar, aynı şehirdeki havaalanında günlüğü 30 liradan başlayan ve 40 lirayı bulan ücretlerle aracını park edebiliyor. Özel kampanyalar döneminde uçak biletini 30 liraya kadar alabilen vatandaş, arabasını park etmek için otoparka da aynı ücretleri ödüyor. DHMİ bu konudaki gerekli tedbirleri alarak otoparkları işleten firmaların indirime gitmesini sağlamalıdır. Ya da bu otoparkları DHMİ kendi işletmelidir.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MaviBahçe'de eğlence dolu ''Evlilik Festivali''
Sonraki Haber İl Tarım Müdürlüğü'nden, ''LSD'' açıklaması

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?