ANA SAYFA > İZMİR > Güzelhisar Barajı’nda su seviyesi yükseliyor

Güzelhisar Barajı’nda su seviyesi yükseliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Güzelhisar Barajı’nda su seviyesi yükseliyor

İzmir’in en önemli barajlarından biri olan Aliağa’nın Güzelhisar Barajı’nda su seviyesi yükseliyor.

Her geçen gün artan küresel ısınma ve değişen iklim koşulları, yaşanabilecek olası kuraklığın en önemli nedenleri arasında gösterilirken yeni yağışlar umut oldu. Son ayların kurak geçmesiyle su seviyesi oldukça azalan Güzelhisar Barajı’nda son günlerde etkili olan yağmur ve kar yağışı aktif doluluk oranını artırdı. Ocak ayı başında yüzde 46.45 doluluk oranına sahip olan Güzelhisar Barajı’nda yüzde 2.22 artış kaydedildi. Son yağışlarla barajdaki aktif doluluk oranı yüzde 48.67 olarak ölçüldü.

İzmir’de Barajların Su Seviyesi Yükseliyor
Güzelhisar Barajı’nın yanı sıra İzmir’deki diğer barajlarda da durum farklı değil. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından yapılan son güncellemelerde doluluk oranları Tahtalı Barajında yüzde 41.35 Balçova Barajında yüzde 47.24, Gördes Barajında yüzde 3.48, Ürkmez Barajında yüzde 62.97, Güzelhisar Barajında yüzde 48.67, Alaçatı Kutlu Aktaş Barajında ise yüzde 45.81 olarak ölçüldü. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber DEÜ'de sağlık çalışanları aşılandı
Sonraki Haber İzmir Büyükşehir: 2013 yılındaki hatayı düzeltmek için gerekeni yapıyoruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?