ANA SAYFA > SPOR > Güracar: Günlük başarılarla ilerlemiyoruz

Güracar: Günlük başarılarla ilerlemiyoruz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Güracar: Günlük başarılarla ilerlemiyoruz

Karşıyaka'da Teknik Direktör Erman Güracar, "Günlük başarılarla ilerlemiyoruz. Biz temelden sağlam bir yapı kuruyoruz. Yarışırken yetiştirme kimliğine bürünüyoruz. Sistemimiz de işleyecek" dedi.

Milliyet Ege Bölge Temsilcisi Engin Uğur Ağır, Spor Müdürü Mehmet Demirtaş ve spor yazarı Fatih Tanfer’in sorularını yanıtlayan Erman Güracar, gündeme açıklamalarda bulundu. Geçen sezon ikinci yarıda takım düşme korkusu yaşarken göreve getirilen, sezon başında 3 yıllık sözleşme imzalayan Güracar, yeni transferleriyle şampiyonluk iddiası içinde olduklarını söyledi.

Taraftarların biraz daha sakin ve sabırlı olmalarını dile getiren Güracar, bir yandan sportif başarı için çaba gösterdiklerini ifade ederken, diğer yandan da yıllarca sürecek bir sistemi inşa etmek için gece gündüz çok çalıştıklarını vurguladı. A takım kadar altyapıya da önem verdiklerini belirten Güracar, yeşil-kırmızılı kulüpte teknik patronluk koltuğunun herkese nasip olmayacağını, o koltuğun ne kadar çok değerli olduğunun bilincini taşıdığını da ifade etti.

"3. Lig göründüğünden daha çetin bir arena" diyen deneyimli teknik adam, "Şartlar diğer liglere göre değişkenlik gösteriyor. Bazen çamurda bazen betonda oynuyoruz. Bunlar kolay şeyler değil" dedi, şöyle devam etti: "Karşıyaka gibi camialar çok değerli. O koltukta oturmak ise ayrıcalık. Kariyerimizde çocuklarımıza anlatacağımız bir hikaye gibi. Bunun kıymetini bilerek teknik ekip olarak fedakarlık yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. Sezon başlamadan altyapı tesislerinde kalıp kamp sezonumuzu tek etap ile geçirdik. Böyle bir durumu her teknik adam kabul etmez. Biz, bu camiaya elimizden gelen katkıyı vereceğiz. Buraya bir başarı hikayesi yazmak, Karşıyaka sevdalılarının özlemle beklediği iddialı ve yarışmacı bir Karşıyaka takımı yaratmak için geldik."

Altyapıda da doğru yolda olduklarını, çok tecrübeli hocalarının bulunduğunu kaydeden Güracar, "Yarıştırmak ayrı, geliştirmek ayrı, skor alıp başarı yakalamak ayrı. Bu noktada Türkiye'de örnek teşkil eden birkaç kulüpten biriyiz. Örneğin, Amasyaspor maçında 16 yaşındaki Batuhan'ı oynattık. Yomraspor maçında Emre Özsarı oyuna girdi. Emre, bir önceki hafta U19'daydı. Oradaki hocaları biliyorum, tanıyorum ve güveniyorum. Oyuncular bize hazır geliyor. Çünkü, altyapıyla da bir bağımız var. 7-8 oyuncu antrenmanda, 2-3'ü de kadromuzda yer alıyor. Kesinlikle günlük başarılarla ilerlemiyoruz. Biz temelden sağlam yapı kuruyoruz" dedi.

Taraftarların kupa hasretinin farkında olduklarını söyleyen Güracar, "Şampiyonluk yalnızca para harcamakla, oyuncu almakla olmuyor. Süper Lig'de her sezon başı 4-5 takım bu iddiayla sezona giriyor. 1. Lig'de bu rakam 8'e çıkıyor. 2. Lig'de 10'u buluyor. 3. Lig'de herkes dillendirmese bile 20 takım bunun için çaba gösteriyor. Aslına bakarsanız alt liglere indikçe mücadele dozu yükseliyor. Ayrıca parametreler de değişiyor. Yani sadece transfer yapıp para harcamak size başarı getirmiyor. Ligimizin formatı belli. 10. haftadan kimse şampiyon olmuyor. Biraz sakinlik gerekiyor. Avrupa'da hedefine ulaşamayan büyük takımlar var. Şampiyonlar Ligi'nden eleniyorlar. Ancak geçmiş sezonları geride bırakıp yeniden lige başlıyorlar. Onların en büyük artısı sistemleri bozulmuyor, tıkır tıkır işliyor. Biz de bunu istiyoruz" diye konuştu.

Güracar, "Kabul etmeliyiz ki önümüzde iyi giden bir takım var. Şampiyonluk için maç başı ortalama 2 puan tutturmanız gerekir. Biz şu an onu yakalamış durumdayız. Ligin henüz 4'te 1'i geride kaldı. Daha çok maç var. Biz burada ömrümüzün sonuna dek kalmayacağız. Ama bu takım 110 yıldır olduğu gibi dimdik ayakta duracak. İş ahlakıyla çok çalışarak iyi işler yapacağız" şeklinde konuştu.

"Futbolcuya dayalı düzene izin vermiyoruz" diyerek sözlerini sürdüren Güracar, "Sistem üzerinden gideceğiz. Sabırsız bir camiamız var. Haklılar. Taraftarlarımız çok zorlu dönem atlatmış. Maddi ve manevi yıprandıkları zaman olmuş. Onları anlıyoruz, anlamaya çalışıyoruz. Biz de mali yapı, fiziki yapı, seyahatten kullanılan malzemelere dek çarkı döndürmeye çalışıyoruz. Bu konuda da onların bize hak vermesini istiyoruz. Yani Karşıyaka'nın güzel günlere koşması için şimdiden geleceği adımlıyoruz. Bir çantayla gelip bir çantayla dönüyoruz. Çalıştığımız sürece bağlı olduğumuz camiayı zarara uğratmamaya çalışıyoruz. Buradan giderken de yerimize gelen kişilere doğru sistem bırakmak istiyoruz. Yaptığımız antrenmanları, katılanlar katılmayanları, hazırlık maçlarını, koşu mesafelerini, hatalı paslarını tek tek rapor halinde sunuyoruz. Bu veriler bizim değil kulübün. Bizden sonra gelenler de buna erişim sağlayacak" diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'ya Kolombiyalı forvet
Sonraki Haber Araba vapurlarının ücret tarifesi güncellendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?