ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > Göz Kapağı Estetiği Hakkında Merak Ettiğiniz Her şey

Göz Kapağı Estetiği Hakkında Merak Ettiğiniz Her şey

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Göz Kapağı Estetiği Hakkında Merak Ettiğiniz Her şey

Göz kapağı kaldırma estetiği veya blefaroplasti, tedavi bölgesindeki cildi çıkarma ve göz kapaklarından yağ ekleme veya çıkarmayı içeren bir prosedürdür.

Göz kapağı kaldırma terimi yanlış bir isimdir, çünkü göz kapağı ameliyat sırasında gerçekten kaldırılmaz. Bu metinde sizin için göz kapağı estetiği hakkındaki bilgileri derledik.

Göz kapağı estetiği nedir?

Göz kapağı estetiği, üst göz kapağı ve alt göz kapağı estetiği olarak ikiye ayrılır. Üst göz kapağı estetiği, deri ve yağların alınması için kesiler kullanır. Daha sonra, göz kapağı kıvrımının oluşmasına izin vermek için cildi bir araya getirmek için ince bir dikiş kullanılır.

Alt göz kapağı ameliyatı, doğrudan kirpik çizgisinin altındaki cilt kesilerini veya göz kapağının iç kısmında bir kesiyi içerebilir. Bu yaklaşım, çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak için göz kapağı cildinin lazerle yeniden yüzeylenmesi ile birleştirilebilir.

Göz kapağı estetiği ne işe yarar?

Göz kapaklarının sarkması, gözlerin tamamen açılmasını engelliyorsa veya alt göz kapaklarını aşağı çekiyorsa göz kapağı estetiğini düşünebilirsiniz. Üst göz kapaklarınızdan fazla dokuyu çıkarmak görüşünüzü iyileştirebilir. Üst ve alt göz kapağı estetiği, gözlerinizin daha genç ve daha zinde görünmesini sağlayabilir.

Göz kapağı estetiği şunları tedavi edebilir:

  • Üst göz kapaklarında sarkma
  • Çevresel görüşünüzü engelleyen üst göz kapaklarının fazla derisi
  • Alt göz kapaklarında deri fazlalığı
  • Gözlerinin altındaki torbalar

Kaş kaldırma, yüz germe veya cilt yenileme gibi başka bir prosedürle aynı anda göz kapağı ameliyatı geçirebilirsiniz. Göz kapağı estetiği Mersin’de yaptırmak isteyenler, tüm bu sorunlarına çözüm bulabilirler.

Göz kapağı estetiği etkili midir?

Birçok kişi, daha dinlenmiş ve genç bir görünüm ve daha fazla özgüven gibi göz kapağı estetiğinin sonuçlarından memnun olduğunu ifade eder. Bazı insanlar için ameliyatın sonuçları ömür boyu sürebilir. Diğerleri için düşük göz kapakları tekrarlayabilir ve bu sebeple işlemin tekrarlanması gerekir.

Morarma ve şişlik genellikle 10 ila 14 gün içinde azalır. Cerrahi kesik izlerinin solması aylar alabilir. Hassas göz kapağı cildinizi çok fazla güneşe maruz kalmaktan korumaya özen gösterin.

Göz kapağı estetiği güvenli midir?

Gerçekçi beklentileri olan ve sağlığı iyi olan herkes göz kapağı ameliyatı için uygundur. Her ameliyatta olduğu gibi, göz kapağı estetiğinin de potansiyel riskleri ve komplikasyonları vardır. Başlıca riskler arasında enfeksiyon, kanama, yara izi, gözleri kapatamama, kuru göz, anormal göz kapağı pozisyonu, çift görme ve görme kaybı mevcuttur.

Ancak göz kapağı estetiği deneyimli ve uzman bir doktor tarafından uygulandığında oldukça güvenli bir işlemdir ve tedaviye bağlı ortaya çıkan yan etkiler kısa süre içerisinde kaybolur.

Göz kapağı estetiğinin iyileşme süresi ne kadardır?

Göz kapağı estetiği sonrası hastalar genellikle kısa bir iyileşme süresine sahiptir. Morarma ve şişlik genellikle ameliyattan sonraki gün daha kötü olmakla birlikte, hızla kaybolmaya başlarlar. İlk 48 saat boyunca soğuk kompres kullanımı, göz ve yüz çevresindeki morluk ve şişliği büyük ölçüde azaltabilir. Yürüme gibi hafif aktiviteler de iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı olacaktır. İnce bandajlar genellikle kesi yerlerinin üzerine yerleştirilir ve birkaç gün içinde çıkarılırken, dikişler ciltte yaklaşık bir hafta kalabilir. Bazen çıkarılmasını gerektirmeyen kendi kendine emici dikişler kullanılır.

Çoğu insan, işlemde 7 ila 10 gün sonra normal aktivitelerine geri döner. Göz kapağı ameliyatından iki hafta sonra morluk ve şişlik neredeyse tamamen düzelir.

Göz kapağı estetiğini Mersin’de güvenli ve etkili bir şekilde gerçekleştirmek isteyenler Dr. Karakucak Estetik’e başvurabilir ve aklındaki tüm soruları klinikteki uzman ve deneyimli ekibe yöneltebilir.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Taraftardan futbolculara 4 hafta süre...
Sonraki Haber Sevil Tütüncüoğlu vefat etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?