ANA SAYFA > GÜNDEM > Gıda Mühendisi Dr. Bülent Şık Karşıyakalılar ile buluşacak

Gıda Mühendisi Dr. Bülent Şık Karşıyakalılar ile buluşacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gıda Mühendisi Dr. Bülent Şık Karşıyakalılar ile buluşacak

Daha sağlıklı nesiller için toplumsal bilinci güçlendirmeye yönelik faaliyetlerini sürdüren Karşıyaka Belediyesi, yıllardır akademik düzeyde gıda güvenliği alanında çalışmalar yapan Gıda Mühendisi Dr. Bülent Şık’ı Karşıyakalılar ile buluşturacak.

Şık’ın “Çocuklar ve Gıda Güvenliği” adlı yeni kitabıyla aynı başlık altında gerçekleşecek söyleşi ve imza etkinliği, 14 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’da Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda yapılacak. Karşıyaka Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyon, herkese açık ve ücretsiz olacak. 

Gıda güvenliği çalışmalarının odak noktasına çocuk sağlığının koyulması gerektiğini savunan Bülent Şık, söyleşide de bu konuyu tüm detaylarıyla ele alacak. Bülent Şık, “Anne ve babalar için rehber” niteliğini taşıyan kitabında; beslenmenin, sosyal ilişkilerin ve çevresel ortamların (çocukların bedenini çepeçevre saran her şey) bir çocuğun geleceği ya da ileri yaşlarındaki sağlığı üzerinde çok büyük bir önem taşıdığını ve hayatımızın daha sonraki dönemlerinde açığa çıkabilecek çeşitli sağlık sorunlarının yanı sıra, nörolojik ve bilişsel gelişimimizi de büyük ölçüde şekillendirdiğini belirtiyor. 

Yetersiz-sağlıksız beslenmenin bir çocuğun beyin gelişimi üzerindeki etkilerinin çok derin ve kalıcı olabildiğini aktaran Bülent Şık “Yapılan çalışmalar anne karnında başlayan ve ergenlik döneminin aşağı yukarı sonlarına kadar uzanan süreçte yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme koşulları sağlamanın, sağlık üzerinde hayat boyu sürecek etkilere sahip olduğunu gösteriyor. Çocukların fiziksel ve zihinsel açılardan yetişkinlerden farklı olduğu bilinse de bu farklılıkların çevre sağlığı ya da gıda güvenliği çalışmalarında yeterince dikkate alındığı söylenemez. Bu bilgiler ışığında Çocuklar ve Gıda Güvenliği başlıklı sunumda, gıda güvencesi ve güvenliği açısından içinde olduğumuz ve yakın gelecekte açığa çıkacak sorunları ve bu sorunların çocuklar açısından oluşturacağı riskleri ele alacağız. İçinde olduğumuz gıda krizinin çocukların sağlıklı beslenmesi açısından ne gibi sorunlara yol açtığına değinecek; sağlık ve beslenme alanında çocukları odak noktasına koyan bir kamusal bakış açısına ihtiyacımız olduğundan yola çıkarak neler yapılması gerektiğini konuşacağız” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gaziemir’de E İmar dönemi
Sonraki Haber Kınık'ta hayvancılığa eğitimli destek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?