ANA SAYFA > İZMİR > Gençlik Yerleşkesi pandemi döneminde gençleri yalnız bırakmadı

Gençlik Yerleşkesi pandemi döneminde gençleri yalnız bırakmadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gençlik Yerleşkesi pandemi döneminde gençleri yalnız bırakmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs’ta Tarihi Havagazı Fabrikası'nda açtığı "Gençlik Yerleşkesi"nde Mayıs-Eylül ayları arasında 11 farklı branşta düzenlenen programlara yaklaşık bin 500 genç katıldı. Ekim ayında da devam eden seminer ve kurslara kayıtlar gencizmir.com dijital gençlik platformu üzerinden yapılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs’ta Tarihi Havagazı Fabrikası'nda açtığı "Gençlik Yerleşkesi"ne yoğun ilgi sürüyor. Mayıs-Eylül ayları arasında 11 farklı branşta düzenlenen kişisel gelişim seminerleri, kurs ve atölye çalışmalarıyla sosyal sorumluluk projelerine yaklaşık bin 500 genç katıldı. İngilizce, İspanyolca ve Rusça dil kurslarına talep ise artıyor. Ekim ayında da yeni seminerler ve kurslar gençlerle buluşacak. Kayıtlar gencizmir.com dijital gençlik platformu üzerinden yapılıyor.
 
Çevrim içi eğitime ilgi büyük
Salgın nedeniyle faaliyetlerinin çoğunu çevrim içi ortama taşıyan Gençlik Yerleşkesi, çarşamba günleri internet üzerinden eğitimlere devam ediyor. Bu kapsamda Kişisel Farkındalıkla Etkin Zaman Yönetimi, CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri, Koçluk Becerilerinin Geliştirilmesi, Kişisel Farkındalıkla Motivasyon ve Başarı, Kişisel Farkındalıkla Stres Yönetimi, Liderlik Yönetimi, Hayır Diyebilme Sanatı başlıkları altında çevrim içi kurslar yapıldı.
İzmir’de üniversite öğrenimi gören ancak pandemi nedeniyle ailesinin yaşadığı şehirlere dönen gençler ile eğitim ya da iş gibi nedenlerle başka şehirlerde yaşayan genç İzmirliler dijital platform sayesinde Hatay, Mardin, Diyarbakır, Trabzon, Antalya, Sivas, Manisa, İstanbul gibi farklı illerden bu seminerlere katıldı. Ayrıca Habitat Derneği işbirliğiyle yapılan Dijitalleşen Yaşam eğitimlerine katılan 600'ün üzerinde genç de çevrim içi katılım belgesi aldı.
 
Ücretsiz dil kursları devam ediyor
1 Eylül itibariyle 15’er kişilik kontenjanlarla Rusça, İspanyolca ve İngilizce dersleri ile İngilizce Konuşma Kulübü etkinliğine başlayan Gençlik Yerleşkesi, A2 seviyesinde Rusça ve İngilizce kurslarına devam ediyor. B1 seviyesindeki İngilizce Konuşma Kulübü ise yabancı eğitimciler eşliğinde sürüyor. Eğitimler haftada 2 gün ve 6 saat olarak planlanırken, her kur için toplamda 72 saatlik bir eğitim programı oluşturuldu.
 
Çim alanda eğitim
Tarihi Havagazı Gençlik Yerleşkesi’nin çim alanı da aktif kullanılıyor. Gönüllü yoga eğitmeni eşliğinde 20 kişilik kontenjanla her salı 12.00-13.00 saatleri arasında Vinyasa Yoga Atölyesi yapılıyor. Atölyede hem eğlenen hem de nefes egzersizleriyle sağlıklı yaşam etkinlikleri yapan gençler, atölye bittikten sonra da bireysel olarak çim alanda etkinliklerine devam ediyorlar.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber “Süt Kuzusu” artık 30 ilçede
Sonraki Haber Attila İlhan Karşıyaka'da anıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?