ANA SAYFA > GÜNDEM > Gençlere tarımın geleceğini anlattılar

Gençlere tarımın geleceğini anlattılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gençlere tarımın geleceğini anlattılar

Tarım 4.0 konusunun yeni konuşulmaya başlandığı 2019 yılında ilk kez Bostanlı Rotary Kulübü tarafından “Agroweekend” adıyla gençlere tarımın geleceğini anlatmak amacıyla başlatılan etkinlik bu yıl, Bostanlı ve Naturel Rotary Kulübü ile Bostanlı ve Ekonomi Rotaract Kulüplerinin desteğiyle 80 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Farklı üniversitelerden ve farklı branşlardan bir çok gencin bir araya geldiği iki gün süren eğitimlerde, Tarım ve Gıda sektörünün, geleneksel yöntemlerinin dışında yeni gelişen Tarım 4.0 teknolojilerinin anlatılması, tanıltılması ve destek veren kurumlara yönelik uygulamaların paylaşılması amaçlandı. İkinci yıl düzenlenen “Agroweekend 2” projesi ilkinden farklı olarak, etkinliğe katılan öğrencilerin fikirlerinin olgunlaştırılarak hayata geçirilmesi için öncü adımların atılmasına yardımcı olmak adına projelerde seçilen ilk üç fikir grubu Bostanlı Rotary Kulübü’nün önderliğinde kampa alındı ve fikirlerin ticaretleştirilmesine yönelik “Melek Yatırımcılar” ile buluşturuldu. Pandemi döneminde bir yıl ara verilen projede son olarak 2022 yılının Aralık ayında “Agroweekend” adıyla bu kez Naturel Rotary Kulübü’nün Tarım 5.0 Komitesi ile genişletildi. Girişimcilik konusunda Ege’de söz sahibi olan ve üniversitelere “Girişimcilik” konusunda destek veren EGİAD’ın da desteğiyle de Kemeraltı Sosyal ve Kültürel etkinlikler Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
Naturel Rotary Kulübü Başkanı Meltem Onay’ın bu etkinliğin tarım girişimciliği açısından bölgeye yön veren bir aktivite olduğunu ve bununla birlikte tarım ekosistemine farklı disiplinlerden gelen gençlerin kazandırılmasının ülke ekonomisi ve tarıma canlılık getireceğini belirttiği konuşmasında, “Kulübün Tarım 5.0 Komite Başkanı Doç. Dr. Tolga Esetlili, günümüzde tarım-gıda sistemlerinde önemli bir eksikliğin olduğunu, sağlıklı bir yaşama ulaşmanın sağlıklı bir tarım gıda sistemi ile mümkün olacağını vurgulamasıyla, seminerin bu seneki temasını “Tarım-gıda-sağlık” üçgeni içerisinde ele aldık. Bu organizasyonun en önemli diğer konusu ise her 3 organizasyonu da Bostanlı Rotaract ve Ekonomi Rotaract Kulübü destekledi ve sürdürülebilir hale getirdi. Dünyada tarımın, gıdanın geleceğini ele aldığımız bu seminerlerimizde emeği geçen kulüp üyelerimize, destek veren sponsorlarımıza, tüm kurum ve kuruluşlarımıza ve konunun bilincinde olarak eğitimlerimize katılan tüm öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de toplu ulaşıma zam geldi
Sonraki Haber Muhtar Coşkun Zenginer'e TÜRFAD ödülü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?