ANA SAYFA > EĞİTİM > Gençler İzmir’de kaygı bozukluğunu tartışıyor

Gençler İzmir’de kaygı bozukluğunu tartışıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gençler İzmir’de kaygı bozukluğunu tartışıyor

İzmir’de ‘Anxiety Ball’ projesi kapsamında; 1 Aralık 2020 tarihinde başlayan çalışmalar, 8 Aralık 2020 tarihinde son buluyor. Avrupa Birliği Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen projede gençler, hem sosyal fobilerin insan sağlığı ve insanlar arasındaki iletişim üzerine etkilerini tartışıyor hem de İzmirli gençlere Erasmus Plus Gençlik Projeleri hakkında bilgi veriyorlar.

Türkiye, Polonya, Romanya ve Portekiz’den gelen toplamda 30 genç, sosyal fobilerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini tartışıyor. Erasmus Plus Gençlik programlarının, sosyal fobileri bulunan insanlar açısından önemli bir sosyal etkileşim ortamı yarattığını düşünen gençler, uzmanların ‘Kaygılarınızın üzerine gidin ve sosyal etkileşimlerinizi artırın.’ önerilerinden hareketle bu projeyi oluşturmuşlar ve şimdi de İzmir’de gerçekleştiriyorlar. 

Psiko-Sosyal Destek Platformu tarafından yürütülen, Zift Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Derneği tarafından desteklenen proje; 1 Aralık 2020 tarihinde İzmir’de başladı. 8 Aralık 2020 tarihinde sonlandırılacak olan projenin yasal temsilcisi Başak TEKYAZMAN, proje lideri Nuri BİLİRGEN ve Portekizli lider Andreia TEIXEIRA tarafından yürütülen ve desteklenen proje ile gençler, sosyal fobilerin psikolojik bir sorun olduğu bilincini toplum nezdinde yaygınlaştırmaya çalışıyor. Aynı zamanda fobilerden kaynaklı sorunların, ilaç ve terapi yöntemlerinin kullanılmasıyla çözümlenebileceğini de belirtiyorlar.

Gençler proje süreci içerisinde, hem sosyal fobi konusuna dikkat çekerek hem de Erasmus Plus Gençlik Projelerinden bahsederek İzmir halkını bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Proje yürütücülerinden alınan bilgilere göre gençler; sosyal fobinin ne olduğu hakkında bilinç kazandırmayı, sosyal fobinin nedenleri, belirtileri ve sosyal fobi ile mücadele yöntemleri hakkında farkındalık kazandırmayı, sosyal fobisi olan bireylerin iş yaşamında, eğitim alanında, sosyal ve duygusal ilişkilerinde yaşadıkları sorunlar hakkında insanları bilinçlendirmeyi, sosyal fobinin kalıtsal, kültürel ve psikolojik nedenleri hakkında insanların bilgi sahibi olmalarını sağlamayı ve sağlıklı bir toplum yapısı oluşturmayı hedefliyorlar. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi Kulüpler Birliği'nde
Sonraki Haber Doğukan İnci gol orucunda

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?