ANA SAYFA > ÇEVRE > Gençler çevre nöbetinde

Gençler çevre nöbetinde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gençler çevre nöbetinde

İzmir’de çevreyi korumak ve küresel ısınmayla mücadeleyi yaygınlaştırmak için 6 ülkeyi temsilen 36 genç bir araya geldi.

Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteklediği ve Avrupa Birliği Komisyonu’nun hibelendirdiği bu projede olmaktan mutluluk duyduklarını belirten katılımcı gençler, küresel ısınmaya karşı çevreyi korumak adına, teorik ve pratik temelli çalışmalarla yeni bakış açıları kazanmakta; kültürel faaliyetler ile İzmir ilinin doğal güzelliklerini yakından deneyimleme şansı elde etmektedirler. 
Yeşil Doğa Topluluğu adıyla, çevre bilinci geliştirme hususunda faaliyet gösteren gençlik grubunun yönetimi ve Zift Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Derneği’nin de desteğiyle devam eden, Global Annihilation isimli Erasmus Plus Gençlik Projesi İzmir Seferihisar ilçesinde gerçekleştirilmektedir. 

Moldova, Bulgaristan, İspanya, Slovakya, İtalya ve Türkiye’nin ortaklığında uygulanan bu projede, git gide yaklaşan ve geleceğimizi tehlike altına alan küresel ısınmayla mücadelesinin altı çizilmektedir.  ‘’Global Annihilation’’ ismi ile yürütülen bu Avrupa Birliği projesinde; 
Dünyayı korumak için gençlerin, küresel ısınmanın verdiği somut zararların farkına varmaları,
Karbondioksit salınımının azaltılması için atılması gereken adımların ortaya konması
Fosil yakıt kullanımının mümkün olan en alt düzeye indirilmesinin vurgulanması
Dönüştürülebilir enerji kaynaklarının kullanımın yaygınlaştırılması,
Gençlerin, küresel ısınmanın yavaşlatılabileceklerine yönelik bireysel yükümlülüklerin farkına varmaları
Gençlerin gönüllü çevre faaliyetlerine yönelmeleri
Ve tüm bu çözüm yollarının, dünyayı güzelleştirirken, günlük hayatı da kolaylaştırdığını, katılımcı gençler ve yerel halkın içselleştirebilmeleri amaçlanmaktadır. 

Aynı zamanda proje, çevre bilincinin yanı sıra, çok kültürlü yapısı ve barışçıl ortamı ile ön yargıların kırılması, yabancı düşmanlığı ile mücadele, kültürlerarası iletişim ve iş birliğini öne çıkarılması ve gençlerin sosyalleşmesini destekleyici çalışmalar ortaya koymaktadır.  

Proje destekçilerinden, Zift Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Derneği’nin Başkanı olan; Ankara Barosu avukatlarından Barış Baytok, 2872 sayılı çevre kanununa da dikkatleri çekerek; doğanın bir parçası olan insanının, bu sorumlulukla hareket etmesi gerektiğini belirtmiş; bütün canlıların ortak varlığı olan çevrenin, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda korunmasını sağlamanın önemine vurgu yapmıştır. Bu bağlamda, gençlerin dünyamız için ciddi bir problem olan, küresel ısınmayla mücadele edecek bilinçle yetiştirilmesi hususunda, ‘’Global Annihilation’’ projesinin çok önemli bir adım olacağını belirtmiştir. 

Yine, Zift Eğitim Derneği Başkan yardımcısı olan ve Aydın Barosuna bağlı olarak görev yapan Av. Ertan Derin de küresel ısınmayla mücadelede kanunların yanı sıra, insan faktörünün de çok önemli olduğunu;  insanların çevre ile ilgili farkındalıklarının arttırılması ile kanun, kural ve müeyyidelerin gereğince uygulanmasının, çevre barışı ve geleceği için oldukça mühim olduğunu belirtmiştir. Bu bağlamda herkesin bireysel anlamda üzerine düşen özveriyi göstermesi gerektiği hususuna dikkat çekmiştir.
Proje eğitmeni olan Ömer Başpınar, topluluk üyelerinin gayretleri ve çalışma azimleri ile birlikte, küresel ısınma, çevre kirliği, yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması ve geri dönüşü gibi konularda, Yeşil Doğa Topluluğu’nun İzmir içinde ve çevresinde, faaliyetlerine devam edeceğini ve gençleri bu faaliyetlerde aktif kılınacağını beyan etmiştir. 
30 Nisan tarihinde başlayan proje; sunum çalışmaları, yerel halkı bilgilendirici etkinlikler, uygulamaya yönelik faaliyetlerle ve kültürel aktivitelerle birlikte, 7 Mayıs’a kadar devam edecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 2 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Kültürspor arayı açıyor
Sonraki Haber Tiyatronun yıldızları Karşıyaka’da yetişecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?