ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Genç solistlerden muhteşem final

Genç solistlerden muhteşem final

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Genç solistlerden muhteşem final

İzmir Alsancak Rotary Kulübü, İzmir Devlet Opera ve Balesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı iş birliğiyle düzenlenen 12. Ulusal Genç Solist Yarışmasının finali İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Üniversite ve profesyonel kategorilerinde yarışan genç sanatçılardan dereceye girenler para ödüllerinin yanı sıra, yurt içi ve yurt dışında düzenlenen konser ve burs programlarına katılmaya hak kazandı.

Alsancak Rotary Kulübü, İzmir Devlet Opera ve Balesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı iş birliğiyle bu yıl 12. si gerçekleştirilen Ulusal Genç Solist Yarışması, genç yetenekleri dünya çapında opera sahnelerine kazandırmaya devam ediyor. On iki yıldır aralıksız olarak yapılmakta olan "ULUSAL GENÇ SOLİST YARIŞMASI" kurumsallaşma adına önemli bir mesafe kat ederek zor koşullarda yetişen sanatçıların yetenekleri ve donanımlarıyla uluslararası alandaki yarışta var olmalarına katkı sağlayıp ülkemiz adına İzmir'den dünyaya açılan bir marka olmayı hedefliyor.

Ülkemizin yetiştirdiği genç opera sanatçılarınıülke ve dünya sanatseverlerince tanınmaları, onlara yeni ufuklar açarak, farklı ve yeni olanaklara kavuşmaları, yetenekleri ve donanımlarıyla uluslararası alandaki yarışta var olmalarına katkı sağlamayı amaçlayan yarışma, genç solistlerin İzmir’den dünyaya açılmasına öncülük ediyor. Genç profesyonel ve üniversite kategorilerinde düzenlenen yarışmaya katılmak için, yarışmacıların müzik eğitimi veren bir yükseköğretim kurumundan mezun veya devam ediyor olmaları gerekiyor.

Bu yıl 12. si düzenlenen Ulusal Genç Solist yarışmasının Üniversite Kategorisininfinalinde dereceye giren isimler şöyle; 1. Mehmet Kavil, 2. Doğan Cem Özdemir, 3. Melis Günerli ile Necdet Aydın Sahne Yorumu Ödülü Emre Beyhatun'un oldu. Genç Profesyonel dalında ise; 1. Melis Sağlam, 2. Murat Göçken, 3. Ecem Topçu olurken Necdet Aydın Sahne Yorumu Ödülü'nü ise Uğur Yılmaz aldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Habip Aydoğdu ''76/76…'' ile İzmir’de
Sonraki Haber Batur: Birlikte Konak’ın geleceğini şekillendireceğiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?