ANA SAYFA > ÇEVRE > ''Geleceğim İçin İklim Eylemi'' kompozisyon yarışması sonuçlandı

''Geleceğim İçin İklim Eylemi'' kompozisyon yarışması sonuçlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Geleceğim İçin İklim Eylemi'' kompozisyon yarışması sonuçlandı

Karşıyaka Belediyesi tarafından, genç nesillerin gözünden iklim değişikliğinin yarattığı sorunlara dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı güçlendirmek amacıyla düzenlenen “Geleceğim İçin İklim Eylemi” başlıklı kompozisyon yarışması sonuçlandı.

“İklim değişikliğinin topraklarımız, havamız ve sularımız üzerinde yaptığı etkiler’’ konulu yarışmada ilk 3’e giren, iklim elçisi seçilen ve jüri özel ödülüne değer görülen öğrencilere törenle ödülleri takdim edildi. Başarı ile ifade ettikleri duygu ve düşünceleriyle duyarlılık dersi veren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine teşekkür belgelerinin yanı sıra bisiklet, tablet, kamp malzemesi ve bluetooth kulaklık gibi armağanlar verildi. 

Yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “İklim krizi nedeniyle dünyamız çok hızlı bir şekilde, çok kötü bir noktaya doğru gidiyor. Belediye olarak biz tüm duyarlı kişiler, kurumlar ve sivil toplum örgütleriyle birlikte bu konuda bir şeyler yapmak ve farkındalık yaratmak için mücadele ediyoruz. Her bir insanın iklim krizi konusunun önemini anlaması ve bilinçli davranması gerekiyor. Böyle bir ortamda hem çocuklarımızın düşüncelerini paylaşabilmesi hem de farkındalıklarının biraz daha artması için bu yarışmayı gerçekleştirdik. Katılan tüm değerli öğrencilerimize, onlara yardım eden ailelerine ve öğretmenlerine hem belediye başkanınız hem de komşunuz olarak teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Karşıyaka Çocuk Belediye Başkanı Lara Saybaşılı ise “Hepimiz bu dünyadaki yerimizi düşünmeli, seçimlerimizin çevreyi nasıl etkilediğinin bilincine varmalı ve bu farkındalığı çevremize de yaymalıyız. Bu yarışmaya katılan arkadaşlar; hepiniz dünyamızı içine soktuğumuz durum hakkında kompozisyonlar yazdınız, bu konuda yazmak için de bilgiler topladınız, farkındalığınız arttı. Bu bilinçle hareket ederek, sadece kompozisyon yazmaktan daha fazlasını yapacağınızı umuyorum. Dünyamıza yardım edelim. Buradan sesimi duyan büyüklere de seslenmek istiyorum; sizin yaptıklarınızı sadece bizim neslimiz düzeltecek diye bir şey olamaz. Sizin de yardım etmeniz gerekiyor. Sonuçta bu sizin de dünyanız, eviniz. Diğer canlılar sizin de ev arkadaşlarınız ve en az sizin kadar önemliler! Bu çağrıya kulak verin ve lütfen şimdiden karanlık görünen geleceğimizi hep birlikte değiştirelim” diye konuştu. Törende, kategorilerinde birinci olan öğrenciler de kompozisyonlarını okudu. 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER 

LİSE KATEGORİSİ 
İKLİM ELÇİSİ – Sıdıka Sıla Polat / Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi 11/F
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ – Deniz Melek Bel / Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi 11/G
ÜÇÜNCÜ – Özlem Çelik / Cihat Kora Anadolu Lisesi 10/A
İKİNCİ – Enes Emre Karakaş / Cihat Kora Anadolu Lisesi 11/B
BİRİNCİ – İsmail Tarım / Cihat Kora Anadolu Lisesi 10/C

ORTAOKUL KATEGORİSİ 
İKLİM ELÇİSİ – Nil Çavuşoğlu / Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu 6/F
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ – Alp Arbak / Karşıyaka TAKEV Ortaokulu 6/B
ÜÇÜNCÜ – Asya Türkan / Evin Leblebicioğlu Ortaokulu 6/C
İKİNCİ – Edanur Yılmaz / Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu 8/D
BİRİNCİ – Alp Çavuşoğlu / Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu 6/F

İLKOKUL KATEGORİSİ 
İKLİM ELÇİSİ – Kumsal Cemre Badem / Uğur Okulları Karşıyaka Şemikler Kampüsü 3/C
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ – Erol Kaan Vardar / Mustafa Reşitpaşa İlkokulu 
ÜÇÜNCÜ – Zeynep Rüya Doğan / Gülsafa Firdevs Kapancıoğlu İlkokulu 3/A
İKİNCİ – Buğlem Elkuvvet / Zübeyde Hanım İlkokulu 4/B
BİRİNCİ – Demirhan Şanan / Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu 3/C

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da Mayıs ayında 673 konut satıldı
Sonraki Haber Güneri, Müftü Gürler'i ziyaret etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?