ANA SAYFA > GÜNDEM > Gazilerden Karşıyaka'da kortej yürüyüşü

Gazilerden Karşıyaka'da kortej yürüyüşü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gazilerden Karşıyaka'da kortej yürüyüşü

Karşıyaka Belediyesi ve Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi; 19 Eylül Gaziler Günü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanı verilişinin 98. yıl dönümünü anlamlı etkinliklerle kutladı.

Sabah saatlerinde Karşıyaka Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunan ve ardından Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na karanfiller bırakan gaziler, akşam da coşkulu bir kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Ellerinde Türk Bayrakları ile Karşıyaka Çarşı’dan geçiş yapan gazilere Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaş da eşlik etti. 

Kendisinin de bir gazi oğlu olduğun anlatan Başkan Tugay “Çok sevdiğim bir tanımla; “Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir.” Kıbrıs Barış Harekâtı’nda yer almış Gazi Topçu Asteğmen Cemal Tugay’ın oğlu olarak, ben bu tanımı sevgili babamın gözlerinden okuyarak, duyduğu onuru hissederek büyüdüm. Bugün soluk alıp veriyorsak, şehitlerimizin ve gazilerimizin verdiği mücadelelere saygı göstermek, barış duygusunu benliğimizde, yurdumuzda ve yeryüzünde bir yaşam biçimine çevirmek zorundayız. En büyük gazimiz olan ve bu unvanı halkından alan Mustafa Kemal Atatürk ile tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi ve onlarla gurur duyan ailelerimizi saygı, sevgi ve en içten dileklerimle selamlıyorum” dedi. 
 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da otomobilsiz gün
Sonraki Haber Karşıyakalı ve Alman öğrenciler birlikte Foça'yı gezdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?