ANA SAYFA > GÜNDEM > Gazilerden ''Çakma gaziler'' tepkisi

Gazilerden ''Çakma gaziler'' tepkisi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gazilerden ''Çakma gaziler'' tepkisi

''Çakma Gaziler'' yazısına öfkelenen muharip gaziler,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi’nde toplanarak yazar Engin Ardıç’ı protesto ettiler.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Halil Taşçı, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şubesi BaşkanıEmekli Tuğamiral Turgay Erdağ, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Hüseyin Akbaş, 1881 Derneği temsilcisi bir araya gelerek derneğin web sayfasında da canlı olarak yayınlanan basın açıklaması yaptılar.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Halil Taşçı, Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç’ın gazilere çakma gaziler şeklinde hitaplarının gaziler arasında yapmış olduğu ayrımcılık kendilerini derinden üzdüğünü belirterek şöyle konuştu. “TBMM kararı ile Kore’de, Kıbrıs’ta, Güneydoğu’da 15Temmuz’da savaşmış ya da müdahale için orada bulunmuş, canını siper etmiş bu kahraman gazileri eleştirmesi, çakma gazi demesi hiç kimsenin haddine düşmemiştir. Engin Ardıç’ında haddine düşmemiştir. Kendisini kamuoyu önünde şiddetle kınıyoruz. Buna sesiz kalan Sabah Gazetesini ve yöneticilerini de şiddetle kınıyoruz. Engin Ardıç’ın bu köşe yazısından sonra maalesef sanki bir mesajmış gibi 2 malul gazimiz magandalar tarafından araçları içerisinde eşi ve çocuklarının gözü önünde darp edilmiştir. Bunu yapanların Türk, Müslüman ve insan olduğuna inanmıyoruz.

“Gazilerimiz, yaşayan şehitlerdir”

Bir büyüğümüzün dediği gibi “gazilerimiz yaşayan şehitlerdir”, aramızda dolaşan canlı bayraklardır… Üzülerek belirtmek istiyorum ki Engin Ardıç gibi bir gazeteci, yazacak bir şey bulamamış gazilerimize hakaretvari bir yazı kaleme almıştır. Kendisinden kamuoyu önünde tüm gazilerimizden özür dilemesini bekliyoruz. Yetkililerin ve kamuoyunun tepkisinin artmasını bekliyoruz. Yetkililerinde bu şahıslar hakkında gerekli yasal işlemi başlatmalarını istiyoruz. Gazilerimiz bu yazıdan yaşadıkları üzüntüyü belki de savaşlarda yaşamamışlardır. Kendisini şiddetle protesto ediyoruz kınıyoruz, kamuoyu önünde özür dilemesini bekliyoruz.”

“Bu coğrafyada vatanımızda yaşayabiliyorsak..”

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şubesi BaşkanıEmekli Tuğamiral Turgay Erdağ ise şunları söyledi “Bu yaşadığımız olaydan büyük bir üzüntü duyduk. Şehitlik ve gazilik kavramını içine sindirememiş bir milletin mevcudiyetini sürdürmesi çok zor. Bu coğrafyada yaşamak çok zor. Bu coğrafyada vatanımızda yaşayabiliyorsak, özgür yaşayabiliyorsak bunun bedelini şehitler, gaziler ve onların aileleri ödüyorlar. Hem de en ağır şekilde.  Şehitlik ve gazilik kavramına saldıranlar bilinçsiz değiller, bilgisizde değiller. Bilerek bu kavramları aşındırarak yok etmeye çalışıyorlar. Birileri ile el ele çalışıyorlar… Buna karşı yapacağımız şey hassasiyetimizi yükseltmek, bir kişi bizim değerlerimize saldırdıysa biz elele tutuşarak daha yüksek sesle o sese haddini bildirmemiz olmalıdır.”

“15 bin üyemizle yanınızdayız, emrinizdeyiz”

Daha sonra söz alan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Hüseyin Akbaş şunları söyledi. “Bu kadar ucuz kalem olamaz. Herkes kalemini bu şekilde kötüye kullanamaz. O sizlerin sayesinde yazıyor. Size çakma tabiri kullandığı için şiddetle kınıyorum.”

Ankara’da gazilere yapılan saldırıyı da kınayan Akbaş,“insanlıktan nasibini almamış bu saldırganların en ağır cezayı almalarını bekliyoruz… Bunlar laik demokratik cumhuriyete Atatürk ilke ve devrimlerine karşı, gazilikleri içlerine sindiremiyorlar. Ben basın konseyini, gazetenin yazı işleri müdürünü ve cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum. Bu kişi mutlaka hem maddi hem manevi olarak cezalandırılmalıdır. 15 bin üyemizle yanınızdayız emrinizdeyiz” dedi.

Basın açıklamasından sonra dernek binasının önünde toplanan gazi ve eşleri “Ardıç istifa” diye bağırdılar.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yaşar Holding’den 4 yabancı oyuncuya birer maaş daha…
Sonraki Haber Karşıyakalı milli yüzücüden deniz temizliği seferberliği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?