ANA SAYFA > İZMİR > Gaziemir’de kadınlar için önemli bir adım daha

Gaziemir’de kadınlar için önemli bir adım daha

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gaziemir’de kadınlar için önemli bir adım daha

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların, yerel karar alma süreçlerinde ve mekanizmalarında eşit temsilini içeren Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayan Başkan Arda, “Kadın dostu Gaziemir hedefimize daha güçlü ilerliyoruz” dedi.

Gaziemir Belediyesi, kadın erkek eşitliğinin sağlanması amacıyla Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı uygulama kararı aldı. Belediye Başkanı Halil Arda, kadın meclis üyeleri, kadın bürokratlar ve kadın çalışanların katıldığı törenle şartı imzaladı. İmzalanan taahhütnameye göre günlük yaşamda ve yerel yönetim politikalarında kadın-erkek eşitliğini geliştirmek için Yerel Eşitlik Eylem Planı oluşturulacak. Plan kapsamında kadınlara yönelik eğitim ve istihdam programları, şiddet karşıtı çalışmalar, kadınların yerel karar alma mekanizmaları ve süreçlerine katılımını ve kentteki tüm hizmetlerden eşit yararlanabilecekleri politikalar yaşama geçirilecek. 

“Türkiye yedincisi kentimizi daha ileriye taşıyacağız”
Kadınların hayatın her alanında yer almaları ve yaşadıkları kentin yönetiminde söz sahibi olmaları için özel çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Belediye Başkanı Halil Arda, “İNGEV’in Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde 160 ilçe arasından 7. sırada yer alan kentimizi, bu alanda daha ileri taşımak için bir adım daha attık. Kadın Dostu Gaziemir vizyonumuz doğrultusunda, Yerel Yaşamda Avrupa Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladık. Yerel Eşitlik Eylem Planımızı hazırlayarak kadınların, yerel karar alma süreçlerinde ve mekanizmalarında eşit temsilini sağlayacak ve kentin tüm hizmetlerinden eşit düzeyde yararlanacakları çalışmalar hayata geçirmeye devam edeceğiz. Kadınlar hayatın tam merkezinde ve toplumun gelişmesinde, dönüşmesinde kilit rol oynadıklarına inanıyorum. Bu anlayışla kadınlara belediyemizin yönetiminde önemli görevler veriyoruz. 4 başkan yardımcımızın 3’ü kadın, meclis grubumuzun yarıya yakını kadın, birim müdürlerimizin yarısı kadın. Gaziemir kadınların emeğiyle daha da güzelleşecek” diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Narlıdere'de hedef yerel eşitlik
Sonraki Haber Efeslim Kart desteği artarak sürüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?