ANA SAYFA > İZMİR > Gaziemir’de “Dere”ye akan kanalizasyon sorunu çözülüyor

Gaziemir’de “Dere”ye akan kanalizasyon sorunu çözülüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gaziemir’de “Dere”ye akan kanalizasyon sorunu çözülüyor

Gaziemir Beyazevler’de “Dere Mahalle” olarak bilinen alanda 15 yıldır süren kanalizasyon sorunu tarih oluyor.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın yerel seçimler öncesinde “Dere Mahalle’de halen daha kanalizasyon dışarı akıyor. Burayı ziyaret ettiğimde kanalizasyonda oynayan çocuklara şahit oldum. Sadece onların sorununu çözsem bile bu belediye başkanlığı bana yeter” diyerek söz verdiği alandaki sorunun çözülmesi için İZSU ile iş birliği halinde çalışmalara başlandı. 
Gaziemir’de “Beyazevler Mahallesi’ne bağlı Dere Mevkii’nde 11 evin kanalizasyonu arazi yapısı nedeniyle 15 yılı aşkın süredir dereye akıyor. Çocukların üzerinde oyunlar oynadığı ve bulaşıcı hastalık riskiyle karşı karşıya kaldığı alan ile ilgili seçim öncesinde bölgede inceleme yapan ve yurttaşlarla görüşen Başkan Arda, alanda oynayan çocuklardan çok etkilenmiş ve “Sadece burayı çözsem bile bu bana yeter” demişti. Sözün ardından başkanlık koltuğuna oturan Başkan Arda’nın İZSU yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin ardından sorunun çözümü için adımlar atıldı. Alanda çalışmalar başladı. 

Yobaz Deresi’ne deşarj edilecek
İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, Başkan Yardımcıları Necati Kırmaz, Deniz Dinler, Gaziemir Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi İbrahim Özkara ile çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Arda, yapılacak çalışma sonunda 11 evin kanalizasyonunun düzenlenecek kanal yoluyla ana kanala bağlanacağını, oradan da Yobaz Deresi’ne deşarj edileceğini açıkladı.

Çocuklar beni çok etkiledi
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, seçimden bir ay önce bölgede inceleme yaptığını ve atıkların aktığı derede oynayan çocuklar gördüğünü belirterek “Bu durum beni çok etkilemişti. 21. yüzyılda Gaziemir’de böyle bir görüntünün olmasına izin veremezdim. İZSU yetkilileriyle uzun görüşmeler gerçekleştirdik. 11 haneyi ilgilendiren bu sorunun çözümü için onlar da hızlıca harekete geçti. Çalışmalar başladı. Çok kısa sürede bu sorun tarih olacak. Çocuklarımızın, halkımızın sağlığı için bu önemli adımı atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e, İZSU Genel Müdürümüz Sayın Aysel Özkan’a ve İZSU yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlı Rotary'den ''Temiz ve Yaşanabilir Çevre'' etkinliği
Sonraki Haber Boşnaklardan Tunç Soyer’e ziyaret

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?