ANA SAYFA > İZMİR > Gaziemir Belediyesi Çocuk Meclisi yola çıkıyor

Gaziemir Belediyesi Çocuk Meclisi yola çıkıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gaziemir Belediyesi Çocuk Meclisi yola çıkıyor

Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda çocukların, kentin yönetimine katılarak sorunlarını, ihtiyaçlarını ve önerilerini dile getirebilmeleri amacıyla Gaziemir Belediyesi Çocuk Meclisi kurulması kararı alındı.

Gaziemir Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Halil Arda yönetiminde yapıldı. Gündem maddelerinin karara bağlandığı toplantıda çocuklar için de özel bir karara imza atıldı. Meclis toplantısında yapılan oylama sonucunda; çocukların toplumsal yaşamın her alanında söz sahibi olmaları, kentin yönetiminde aktif rol almaları ve kentin sorunlarına çözüm üretmeleri amacıyla Gaziemir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin kurulmasına karar verildi. Gaziemir’de yaşayan, 10-15 yaş aralığındaki çocuklar, velisinden izin alarak Gaziemir Belediyesi Çocuk Meclisi’ne katılabilecek.

Gündem maddesinin kabul edilmesi yönünde oy veren meclis üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Halil Arda, “Geleceğimizin sahibi çocuklarımızın, yaşadıkları kentin yönetimine ortak olmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın taleplerini dile getirmeleri, fikirlerini yaşama geçirebilmeleri için Gaziemir Belediyesi Çocuk Meclisi’ni kuruyoruz. Çocuk Meclisi aracılığıyla, çocukların kendilerini ve yaşadıkları kenti ilgilendiren meselelere katılımını sağlayacak; vatandaşlık, demokrasi, çoğulculuk kavramlarını içselleştirmelerine ve yerel faaliyetlerde sorumluluk almalarına imkân tanıyacağız. Çocuklarımızı, meclisimizde görev almaya davet ediyorum” diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Menderes’te yol yapım çalışmalarına devam
Sonraki Haber Bergama gençleri için bilim ve teknoloji şenliği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?