ANA SAYFA > GÜNDEM > Gaziantep’in kurtuluşu İzmir’de coşkuyla kutlandı

Gaziantep’in kurtuluşu İzmir’de coşkuyla kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gaziantep’in kurtuluşu İzmir’de coşkuyla kutlandı

İzmir'de yaşayan Gaziantepliler, İzmir Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği kurtuluş gecesinde doyasıya eğlendi.

Bayraklı Belediyesi Havuzlu Düğün salonunda sunuculuğunu Caner Uğurluel’in yaptığı etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İyi Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, MHP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Coşar, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, siyasi partilerin, STK (Sivil Toplum Kuruluşu) yönetici ve temsilcileri, İzmir ve çevre illerde yaşayan Gaziantepliler ile daha önceden Gaziantep’te görev yapmış kişilerle birlikte 400’e yakın davetli katıldı.

Gecede İzmir Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Deniz Avşar, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşu ile ilgili bir konuşma yaptı.

“11 ay süren Antep Savunmasında 6.317 Antepli şehit olmuştur.”
Başkan Avşar, Fransız işgaline karşı Gazianteplilerin kahramanca mücadele ettiklerini belirterek şunları söyledi. “Antep savunması bir kahramanlık ve yurtseverlik destanıdır. 11 ay süren Antep Savunmasında 6.317 Antepli şehit olmuştur. Destanımızın kahramanları vardır. Yiğitçe vuruşan, yaşamını vatan için feda eden kahramanlar…Çocuklar, kadınlar, ustalar, çeteler sivil ve askerler. Kurtuluş günümüzde onları ve isimsiz kahramanlarımızı anmadan geçemeyiz. Antep savunmasının yiğit kahramanlarını yeni kuşaklara tanıtmak ve anmak bizler için tarihimize ve kahramanlarımıza borcumuzdur. Kahramanlık destanımızın yiğit kahramanlarından Yirik Fatma, Antep harbinde eline Türk bayrağını alarak direnişe ve savaşa davet eden Gaziantepli yiğit anamızdır. Antepliler yiğittir ama Antep kadınları bir başka yiğittir. Mustafa Yavuz, Tüfekçi Yusuf, Özdemir Bey, Şehitkamil, Şahinbey, Karayılan 6317 şehidimizdendirler. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i değil tüm Türkiye’yi kurtardılar” sözleri Antep savunmasının milli mücadele için önemini ortaya koymaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Antep savunmasında ve Kurtuluş savaşında şehit düşenleri ve sonsuzluğa kavuşan gazilerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyoruz.
Etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını hemşerilerimizin ve dostlarımızın birlik beraberlik ve dayanışmasına vesile olmasını diler tüm hemşeri ve dostlarımıza saygılarımızı sunar, iyi eğlenceler ve muhabbetler dilerim.”
İzmir Marşı ile sona erdi

Başkan Avşar’ın konuşmasından sonra sahne alan Gaziantep’in tanınmış ses sanatçısı Faruk Lök ün türküleri eşliğinde konuklar doyasıya eğlendiler. Halayların çekildiği gece salondakiler tarafından birlikte İzmir Marşı’nın söylenmesi ile sona erdi.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nde mezuniyet sevinci
Sonraki Haber KARDER’den örnek davranış

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?