ANA SAYFA > GÜNDEM > Gazi ve muhtarlarla anlamlı buluşma

Gazi ve muhtarlarla anlamlı buluşma

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gazi ve muhtarlarla anlamlı buluşma

Karşıyaka Müftülüğü bu yıl “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” teması ile kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Karşıyaka’daki Gazi ve muhtarlarla vefa buluşması gerçekleştirdi.

Karşıyaka Kaymakamlığı ve Müftülüğü Karşıyaka Denizpark Restoranda Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Karşıyaka’daki Gazi ve muhtarları ile STK yöneticilerini kahvaltıda bir araya getirdi.

“Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” teması çerçevesindeki kahvaltılı toplantıya, Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İlçe Müftüsü İsa Gürler, Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı, Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkanı Fuat Pusat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, kamu kurum yöneticileri, STK yönetici ve temsilcileri, muhtarlar ve gaziler katıldı.  

Beşikçioğlu Camii İmamı Adem Uran tarafından okunan duadan sonra Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İlçe Müftüsü İsa Gürler, Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı, Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkanı Fuat Pusat birer konuşma yaptı.
Açılış programında konuşan Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler “Yeryüzünü nurlu bir kandil gibi aydınlatan bu müstesna doğuşun bir sene-i devriyesine daha bizleri ulaştırdığı için Rabbimize hamd ediyorum. İçinde yaşadığımız çağda unutulmaya yüz tutan vefa konusunu, Peygamber Efendimizin örnekliğinde yeniden hatırlayacağız” dedi.

Müftü Gürler, İnsani değerlerin en önemlilerinden biri de “vefa “olduğunu, vefanın iman ve güzel ahlakla bütünleştiğini söyledi. Yüce Allah’a gönülden bağlılığın, sadakatin ve itaattin önemli olduğuna değindi. İnsanın, Rabbine, peygamberine, kalbine, ailesine, çevresine, eşine, dost ve akrabalarına, değerlerine, varlık âlemine karşı vefa borcu olduğunu ve bunu unutmaması gerektiğini vurguladı.

Müftü Gürler, hafta boyunca yapılacak programlarla ahlaki değerleri, bilhassa ahde vefayı ve sadakati anlatacaklarını belirtti.
Mevlid Kandilini içine alan haftada kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası, Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” teması çerçevesinde kutlanıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor’un genç tenisçileri iddialı
Sonraki Haber Karşıyaka’da Uluslararası Resim Çalıştayı başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?