ANA SAYFA > İZMİR > Gazeteciler Bornova’da buluştu

Gazeteciler Bornova’da buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gazeteciler Bornova’da buluştu

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde “Siyaset, Toplum ve Teknoloji Işığında Değişen Gazetecilik” konulu sergi ve panelde gazetecilerle biraraya geldi. 1950 yılından bugüne 10 Ocak tarihinde yayınlanan gazetelerin ilk sayfalarının yer aldığı sergi açılışı sonrasında, gazetecilerle birlikte pasta kesen Başkan İduğ, “Bugün, ben sizin fotoğrafınızı çekeyim” diyerek, günün anısına deklanşöre bastı.

Bornova Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Başkan İduğ, 2018-2019 yılından bu yana 181 gazetecinin yargılandığını belirterek doğru, tarafsız ve ilkeli bir gazeteciliğin özlemle beklendiğini dile getirdi. Mustafa İduğ, “Bu gazetecilerin 91’i tutuklu, 59’u ise 200 yılla yargılanıyor. Bu çok üzücü bir durum. Bugün gelinen nokta hepimizi derinden yaralıyor” dedi. 

İzmir Milletvekili Gazeteci Atilla Sertel’in açılışını yaptığı panele, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek ve Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner panalist olarak katıldı. Türkiye’de gazeteci olmak ve teknolojinin gazetecilikte etkileri gibi konuların ele alındığı panelde yerel medyanın önemine dikkat çekildi. 

Türkiye’de işsizlik sıralamasında 2. sıradaki sektörün gazetecilik olduğunu söyleyen Misket Dikmen, Türkiye'nin bugünkü durumunu ve basının geldiği noktayı anlatarak, yerel medyanın önemine vurgu yaptı. Gazeteciliğin aslında yerel olduğunu söyleyen Ümit Atabek de, 2019 yılında 13 bin 575 gencin İletişim fakültelerine girdiğini ifade ederek, hersene 10 bin civarı mezun olduğunu ve şu anda 58 bin 978 iletişim fakültesi öğrencisi bulunduğunu anlattı. Gazetecilerin işsizlik oranının yüksek olduğunu ifade eden Halil İbrahim Hüner ise yerel medyaya sahip çıkılması gerektiğini ve herkesin hergün gazete alarak bunu yapabileceğini söyledi. 

Yerel basının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Atilla Sertel, Türkiye’deki medyanın bugünkü durumunu anlatarak, “100’ün üzerinde gazetenin kapandığı veya gazetelerin sayfa sayısının azaltıldığı bu dönemde bizim sesimiz olacak olan yerel medyaya sahip çıkılmalı. Onların güçlenmesi için sadece belediyeler değil, ticaret odaları, STK’lar, sanayi odası, siyasetçiler, valilik, kaymakamlık hepsi yapmalı”dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Oran: Çeşme’nin vizyonunu değiştiriyoruz
Sonraki Haber Temizlik personelinden örnek davranış

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?