ANA SAYFA > İZMİR > Foçalı gönüllüler 3 çocuğu enkaz altından çıkardılar

Foçalı gönüllüler 3 çocuğu enkaz altından çıkardılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Foçalı gönüllüler 3 çocuğu enkaz altından çıkardılar

İki büyük depremle yüzyılın felaketini yaşayan ülkemizde düzenli ekiplerin yanısıra gönüllülerde ellerinden geleni yaparak yaralara merhem olmaya çalışıyor. İzmir’in Foça İlçesi’nden 4 İstanbul’dan 2 arkadaşın oluşturdukları 6 kişilik gönüllü grupta Adıyaman’da kurtarma çalışmalarına katıldı. 2 günde 3 çocuğun göçük altından çıkarılarak hayata dönmesini sağladı. Ekip bugün yardım faaliyetlerine çok ihtiyacı olduğunu öğrendikleri Elbistan’a geçti.

Foça’dan Kuaför Nuri Karahan, Klimacı Ümit Arslan, Tesisatçı Önder Yılmaz,  Tesisatçı Murat Erdoğan, aralarına İstanbuldan arkadaşları Emrah Topaç ve Yilmaz Aytekin’le buluşarak depremin ilk haberlerini alır almaz yola çıktılar. Yanlarında Foça Belediyesi ve bir kurumın verdiği iki jeneratör ile kendi imkanlarıyla temin ettikleri kırıcı delici aletleri de götürdüler. İkinci gün Adıyaman’a ulaşan grup özellikle diğer ekiplerin yetişemediği yada burada canlı tespit edemedik diyerk ayrıldığı ama enkaz başında yakınlarının beklediği göçüklerde çalışmaya başladılar.  
 
72.SAATE YAĞMUR 92.SAATTE ELİF VE KADİR
1999 Gölcük Depremini yaşayan ve buradaki arama kurtarma faaliyetlerinde de görev alan eski Deniz Kuvvetleri mensubu Müstafi Uzman Çavuş Klimacı Ümit Arslan’ın tecrübeleriyle rehberlik ettiği grup üyeleri depremin 72.nci saatinde 5 yaşındaki Yağmur’u kurtarmanın sevincini yaşadılar. Bu sevincin verdiği enerjiyle br başka göçükte çalışmaya devam ettiler. 92.saatte bu kez 11 yaşındaki Elif ve 14 yaşındaki Kadir’i çöken binanın altından alarak hayata döndürdüler.
 
YARDIM GELİYOR DAĞITIMDA SIKINTI VAR
(Telefonla ulaştığım)Grup sözcüsü Nuri Karahan bölgede durumun gerçekten vahim olduğunu, kendilerine yardım edecek iş makinesi için operatörü zorlukla bulduklarını, hala iş makinesi ve opertaörlerine çok ihtiyaç olduğunu, yiyecek, giyecek ve ihtiyaç maddeleri konusunda gelen yardımların dağıtımında büyük sıkıntı yaşandığını, yardım malzemesi getiren bazı kamyonların yüklerini rastgele bir yere boşaltarak geri döndüğünü üzülerek gördüklerini söyledi. Özellikle madencilerin kurtarmada çok önemli işler yaptıklarını da belirten Nuri Karahan; “Gördüklerimiz anlatılacak gibi değil. Bugün daha çok yardım gerektiğini öğrendiğimiz Elbistan’a gidiyoruz. Kışın en ağır günleri. Hava kötü ama, elimizi uzatmaya çalıştığımız her can bize bütün zorlukları unutturuyor.” Dedi.

Seyfi Gül

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli Belediyesi depremzedelerin konaklama ihtiyacı için teyakkuza geçti
Sonraki Haber Aliağa Belediyesi depremzedeler için koordinasyon merkezi kurdu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?