ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Fakir Baykurt Roman Ödülü başvuruları için geri sayım başladı

Fakir Baykurt Roman Ödülü başvuruları için geri sayım başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Fakir Baykurt Roman Ödülü başvuruları için geri sayım başladı

Çiğli Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenecek olan Fakir Baykurt Roman Ödülü başvurularının 5 Mart 2021 tarihine kadar devam edeceği açıklandı.

İlki 2020 yılında düzenlenen ve “Amasanga” isimli eseriyle yazar Turan Ali Çağlar’ın kazandığı ödül için yine büyük bir katılım bekleniyor. Roman ödülüne katılacak yazarlar, eserlerinin 10 adet örneği ile yaşam öykülerinin, açık adreslerinin ve iletişim bilgilerinin yer aldığı roman dosyasını elden veya kargo yoluyla Çiğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne teslim edebilecekler. 

Geçen yılın birincisi ön seçici kurulda yer alacak
Yarışmanın seçici kurul üyeliğini bu yıl da Adnan Binyazar, Öner Yağcı, Hidayet Karakuş, Bahri Karaduman ve Işık Baykurt yapacak. Ödülün ilk sahibi Turan Ali Çağlar, 2021 yılında düzenlenecek yarışmanın ön seçici kurulunda yer alacak. 10 bin TL değerindeki ödülün kazananı 9 Temmuz 2021 tarihinde basına ve kamuoyuna duyurulacak. Birinci olan eser Literatür Yayınları tarafından basılarak ülke genelinde okurlara ulaştırılacak. 

Başkan Gümrükçü: “Edebiyat kültürü oluşturacağız”
Çiğli’de bir Edebiyat kültürü oluşturmak amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Toplumumuza okuma ve yazma alışkanlığı kazandırmak amacıyla göreve geldiğimiz günden bugüne birçok farklı projeyi hayata geçirdik. Bunların başında da Edebiyatımızın duayen isimlerinden olan Fakir Baykurt adına düzenlediğimiz ödüllü roman yarışması geliyor. Bu yarışma ile ülkemizin dört bir yanından edebiyatseverleri Çiğlimizde ağırladık. Yazarlarımıza eserlerini tanıtma imkanı sunduk. Turan Ali Çağlar’ın kazanan eseri Amasanga’yı kitaplaştırıp sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, basın mensuplarına ve vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıttık. Edebiyatla ilgili yazan çizen herkesi 2. Fakir Baykurt Roman Ödülümüze katılmaya davet ediyorum” dedi. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karabağlar Meclisi’ne deprem sunumu
Sonraki Haber Bayraklı Belediye Meclisi'nde tarihi kentsel dönüşüm kararı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?