ANA SAYFA > SPOR > Ezeli rekabet Karşıyaka'nın...

Ezeli rekabet Karşıyaka'nın...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ezeli rekabet Karşıyaka'nın...

Karşıyaka büyük çekişmeye sahne olan maçta ezeli rakibi Göztepe’yi 1-0 geriye düşmesine karşın 3-1 yendi.

Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’ndaki SigortaShop Kadınlar 1. Voleybol maçında ezeli mücadelenin ilk seti büyük bir çekişmeye sahne oldu. Karşıyakalı ilk kez yabancı oyuncusu Kübalı Lianma Floresnu da bu karşılaşmada oynattı. İlk setteki mücadelen 25-23 ile galip ayrılan taraf konuk Göztepe oldu.
İkinci set adeta nefesleri kesti. Teknik molaya 12-10 önde giren Karşıyaka, mola sonrası Göztepe’nin 6-0’lık serisi ile 16-12 geriye düştü. Mola sonrası Karşıyaka toparlandı ve 5-0’lık seri ile geri döndü. Karşıyaka 21-20 ile aradaki farkı bir sayıya indirdi ve bu dakikadan sonra güzel rallilerle karşılıklı sayılar geldi. 24-23 öne geçen ve set sayısı kullanan Karşıyaka servisi Lianma Floresnu ile dışarı atınca, oyun uzadı ve 26-25 öndeyken yine servisi kaçırarak 2. Kez set sayısından oldu. Karşılıklı sayılar sonrasında Karşıyaka seti 28-26 kazanarak durumu 1-1’e getirdi.
3. Settin başlangıcında ve sonunda çekişme ve heyecan üst düzeydeydi. 5-5 berabere kadar giden oyunda dengeyi Karşıyaka bozdu ve 10-7 öne geçince Göztepe molası geldi. Teknik molaya da Karşıyaka 12-8 önde girdi. Oyun başlayınca üst üste 2 sayı alan ve farkı ikiye düşüren Göztepe karşısında Kaf Kaf etkili oynamaya başladı ve 16-11 ile ilk kez farkı 5 sayıya çıkardı. 18-13’de Göztepe ikinci molasını aldı. Mola sonrası yine 2 sayı bulan Göztepe karşında hata yapmamaya özen gösteren Karşıyaka 20-15 ile farkı yine beşe çıkardı.  Göztepe’nin yine 2 sayı almasıyla bu kez molayı Karşıyaka istedi. Göztepe farkı 22-21’de bir sayıya indirmeyi başardı. Bu andan itibaren çekişme ve hatalar geldi. 22-21’den sonra Karşıyaka 2 sayı alarak set sayısını atma şansını yakaladıysa da bunu kullanamadı. 24-23 sonrasında Göztepe’nin servisi fileye takmasıyla set Karşıyaka’nın oldu: 25-23. Böylelikle de ev sahibi ekip 2-1 öne geçti.
4. sete iyi başlayan Göztepe oldu 2-0 öne geçtikten sonra oyunda denge sağlandı ve skor 5-5’e kadar dengede gitti. Karşıyaka 8-5 ve 9-6 ile 3 sayılık bir avantaj yakaladıysa da Göztepe maçı bırakmadı, önce 9-9 ile beraberliği yakaladı, teknik molaya da 6-0’lık seriyle 12-9 önde girdi. Teknik mola sonrası maç daha da heyecanlı bir hal aldı. Göztepe 15-12 öne geçinde Karşıyaka molası geldi. Mola sonrası Kaf Kaf ezeli rakibini 15-15 ile yakaladı. 17-16 ile de öne geçti. Farkı 20-17 ile 3’e çıkarınca bu kez Göztepe molası geldi. Karşıyaka maç sayısını yakaladığında skor 24-19 oldu. Ancak peş peşe gelen hatalar sonucunda Göztepe 3 sayı bulunca bu kez Karşıyaka mola aldı. Mola sonrası sayı gelince seti 25-22 alan Karşıyaka 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 3-1 kazandı. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Feribot kullanımı arttı
Sonraki Haber Karşıyakalı çocuklar Mavişehir'de uzayı görecek...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?