ANA SAYFA > SAĞLIK > EÜ’nün aşı çalışması uluslararası listede yerini aldı

EÜ’nün aşı çalışması uluslararası listede yerini aldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EÜ’nün aşı çalışması uluslararası listede yerini aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK-MAM desteği ile İzmir’deki aşı çalışmalarına öncülük eden Ege Üniversitesi, London School of Hygiene & Tropical Medicine COVID-19 aşı geliştiricileri listesinde yer aldı.

218 aşı çalışmasının yer adlığı listede ülkemizden Ege, ODTÜ, Boğaziçi, Selçuk, Acıbadem, Ankara üniversitelerinin ve İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nin aşı çalışmaları yer aldı. 

Pandeminin başlangıcından itibaren İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi tarafından RNA aşısı geliştirme çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tüm dünya, koronavirüs salgınının önüne geçmek için seferber oldu. Aşı konusunda da sürekli yeni gelişmeler gözlemleniyor. Üniversitemizde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK-MAM desteği ile başlattığımız aşı çalışmalarında önemli yol kat edilmiş durumda.  London School of Hygiene & Tropical Medicine tarafından düzenlenen COVID-19 aşı geliştiricileri listesinde Ege Üniversitesi de yer aldı. 218 çalışmanın olduğu listede yer almak bizi hem mutlu etti hem de motivasyonumuzu artırdı. Umuyorum ki virüse karşı aşı geliştirme çalışmaları bu olumlu seyrini sürdürür ve Covid-19 salgınını bir an önce hayatımızdan çıkarırız” diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Su birikintisinde mahsur kalan balık yavruları kurtarıldı
Sonraki Haber Narlıdere’de toplu sözleşme sevinci

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?