ANA SAYFA > EĞİTİM > EÜ İletişim Fakültesi'nden iki ayrı sosyal sorumluluk projesi

EÜ İletişim Fakültesi'nden iki ayrı sosyal sorumluluk projesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EÜ İletişim Fakültesi'nden iki ayrı sosyal sorumluluk projesi

Son dönemlerde gerçekleştirdiği çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çeken Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, iki yeni proje ile bu alandaki atağını sürdürdü.

“Farkındaysan Engel Yok” ve “Geçmişin İzleri Bugün Değerleri: Müzeler” isimli iki proje, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin yürütücülüğünde hayata geçirildi.

“Farkındaysan Engel Yok”
Farkındaysan Engel Yok projesi hakkında bilgi veren Dekan Prof. Dr. Gültekin, “Projemizde; işitme engelli bireylerin durumlarına dikkat çekmeyi, toplumsal alandaki hareket kabiliyetlerini artırmayı ve yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedefledik. Engelsiz Ege Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe ile Medya Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (EGEMM) de projeye destek verdi. Proje kapsamında hazırlanan toplam 5 video klipte işaret dili kullanımı, Türk işaret dili, engelli bireylerin karşılaştıkları zorluklar, bu zorlukları aşmanın yolları gibi konular hakkında bilgiler verildi. Kliplerimizin koordinatörlüğünü Fakültemiz doktora öğrencisi Hülya Arslaner Hamarat, yapımcılığını Yasemin Kuleyin, yönetmenliğini ise Erdi Başarık üstlendi. Kliplerimiz EGEMM playout listesinde karasal yayında izleyicilerle buluştu” dedi.

“Geçmişin İzleri Bugün Değerleri: Müzeler”
Bir diğer sosyal sorumluluk projesini ise müze kültürünü yaşatmak adına hayata geçirdiklerini belirten Dekan Prof. Dr. Gültekin, “Geçmişin İzleri Bugün Değerleri: Müzeler isimli projemizde ilkokul çağından yaş almış bireylere kadar toplumun her kesimine hitap edebilen müze kavramını ve önemini anlatmaya çalıştık. Projemizi; Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kerim Çiçek, Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi Müdürü Prof. Dr. Dilek Maktal Canko, Bergama MYO Eser Koruma Programı Öğr. Gör. Dr. Seda Ağırbaş ve EGEMM çalışanlarımızın paydaşlığında gerçekleştirdik. Proje kapsamında hazırlanan üç video klip ile gelecek nesillere tarihi miraslar hakkında daha sağlıklı bilgiler vermeyi, müzeler hakkında farkındalık yaratmayı amaçladık ve üniversitemizin müzelerini tanıttık. Koordinatörlüğünü Hülya Arslaner Hamarat’ın, kameramanlığını ise Tolga Geç’in üstlendiği kliplerimiz EGEMM Youtube kanalında yayınlandı” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber DEÜ'ye İzmir tercih fuarında büyük ilgi
Sonraki Haber KARBEM'den yüzde 98.5'lik LGS başarısı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?