ANA SAYFA > SPOR > Eski Başkan Mutlu Altuğ Karşıyaka'yı mahkemeye verdi

Eski Başkan Mutlu Altuğ Karşıyaka'yı mahkemeye verdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Eski Başkan Mutlu Altuğ Karşıyaka'yı mahkemeye verdi

TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta kümede kalma savaşında hayati öneme sahip bir dönemeçte olan Karşıyaka'da bu sezon ikinci yarıya kadar 1.5 yıl başkanlık yapan Mutlu Altuğ, kulübü mahkemeye verip yönetime kayyum atanmasını talep etti.

Altuğ, 20 Ocak'ta Turgay Büyükkarcı'nın başkanlığa seçildiği olağanüstü genel kurulun iptalini istedi. Yeni yönetimin, dönemindeki usulsüzlük iddialarıyla ilgili geçen ay savunma isteyip ardından disiplin kuruluna sevkettiği Altuğ, karşı hamle yaptı. Altuğ, kendisinden savunma istenip disipline verildikten sonra Karşıyaka Spor Kulübü Derneği aleyhine Karşıyaka Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 5 Nisan dava açarak 20 Ocak 2018'deki genel kurul kararlarının iptalini istedi. Eski başkan, davasına gerekçe olarak kulüp tüzüğü gereği genel kurulların 2 güne yayılması gerekliliğine rağmen yönetim seçiminin verilen önergeyle 21 Ocak yerine 20 Ocak'ta yapılmasını gösterdi.

Mutlu Altuğ, 27 Aralık 2017'de kendi yönetimi döneminde olağanüstü genel kurul kararı alınırken kongre gündemini yalnız seçim maddesi olarak belirlediklerini, buna rağmen kongrede üyelerin önergesiyle futbol ve basketbol takımlarının yarışmacı haklarının devredilebilmesi için yeni yönetime yetki verildiğini ifade edip, kongre gündemine önergeyle böyle bir madde eklenemeyeceğini savundu. Davasında kongre divanın genel kurul tutanağında tarih sahtekarlığı yaptığını da iddia eden Altuğ, genel kurul divan üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri hakkında şikayet hakkını da saklı tuttuğunu belirtti. Genel kurul kararları ile seçimin bu nedenlerle yok hükmünde olduğunu iddia eden Mutlu Altuğ, mahkemeden verilecek kararın kesinleşme anına kadar kongreyle ilgili ihtiyati tedbir kararı verilmesini, kulüp yönetimine mahkeme tarafından kayyum atanmasını istedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kafe sahibi tartışma sonucu kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi...
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?