ANA SAYFA > İZMİR > Engelsiz Tamir İstasyonu Buca’dan Türkiye’ye yayıldı

Engelsiz Tamir İstasyonu Buca’dan Türkiye’ye yayıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Engelsiz Tamir İstasyonu Buca’dan Türkiye’ye yayıldı

Buca Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projesi Engelsiz Tamir İstasyonu, çığ gibi büyüyor. ‘ Asla yolda kalmayacaksın’ sloganıyla hayata geçirilen proje, büyükşehirler başta olmak üzere birçok kente model olurken bugüne kadar 212 engelli vatandaşın imdadına yetişti.

Buca Engelliler Derneği ve Buca Belediyesi işbirliğiyle 9 ay önce hayata geçirilen Engelsiz Tamir İstasyonu,  tekerlekli sandalyesi arıza yapan engelli vatandaşlara ücretsiz tamir ve bakım hizmeti vererek yolda kalma korkusunu ortadan kaldırdı. İstasyon bünyesinde görev yapan, akülü tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarımında uzman teknik personel, 0 538 848 36 87 numaralı çağrı merkezi üzerinden gelen sorunları arıza durumuna göre olay yerinde veya tam teşekküllü tamir atölyesine transfer ederek çözüme kavuşturuyor. İstasyon, kurulduğu günden bugüne kadar 212 vatandaşa ücretsiz bakım ve onarım hizmeti vererek engelli bireylerin derdine derman oldu.
 
Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara, “Projeyi hayata geçirmemizin ardından hepimizi etkileyen bir pandemi süreci yaşadık. Bu sürede bütün faaliyetlerimize ara vermemize rağmen engelsiz tamir istasyonu projemize hiç ara vermedik. Çünkü çalışmak zorunda olan engelli vatandaşlarımız var. Bakım ve onarım hizmetinin yanı sıra koronavirüs (Covid-19)sürecinde dezenfeksiyon çalışmalarına ağırlık verdik. Sadece temizlik ve dezenfekte işlemi için çok fazla kişiye hizmet verdik. Çünkü engelli vatandaşlarımız günün büyük bölümünü araçlarında geçiriyor. Bizler de buraya gelen engellilerimizin araçlarını ilaçlama hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

Proje için Türkiye’nin dört bir yanından taleplerin olduğunu ifade eden Kara, “Bu proje, tüm Türkiye’ye emsal oldu. Buca Belediyesi’nden sonra Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere Van, Kocaeli, Kayseri gibi birçok belediye bu proje hayata geçirildi. Şu anda biz tüm İzmir’e hizmet veriyoruz ama bize il dışından dahi araçlarını göndermek isteyenler oldu. Hatta il dışındaki vatandaşlarımızdan ‘bizim belediyemizle de görüşür müsünüz? Bizim belediyemiz de bu projeye başlasın’ diye telefonlar geldi. Gerçekten tüm engellilere ve ailelerine dokunan bir proje oldu. Çığ gibi büyümeye başladı. İnşallah bundan sonra da Türkiye’nin her yerine yayılmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Kış aylarında arızaların daha fazla olduğu için hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Kara, “Engelli araçları havalar soğuduğunda, kış döneminde yolda kalma oranları daha da artıyor. Aküler soğuktan etkilendiği için içerisindeki jeller donma yapabiliyor. Normalde 20 kilometre yol gidebilecekken kışın 8 kilometreye kadar sürebiliyor. Yağmurlu havalarda araçların elektronik aksamları etkilenebiliyor. Biz bu süreçte de 3 adet engelli servis araçlarımızla yağmur, soğuk demeden engelleri kaldırmaya devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Doğal Yaşam Parkı'nın duvarlarına renk geldi
Sonraki Haber Gaziemir Belediyesi’nden filyasyon ekiplerine ulaşım desteği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?