ANA SAYFA > İZMİR > Engelsiz Adımlar Projesi hayata geçiyor

Engelsiz Adımlar Projesi hayata geçiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Engelsiz Adımlar Projesi hayata geçiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in “Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” vizyonuyla her yurttaşa eşit ve adil bir yaşam alanı oluşturmak ve Engelsizmir’i yaratmak için hizmetlerini güçlendirerek sürdürüyor.

Görme engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını kolaylaştıracak “Engelsiz Adımlar Projesi” hayata geçiyor. Binalarla görme engelli bireyleri etkileşime geçirmeyi hedefleyen Engelsiz Adımlar, mobil uygulama aracılığıyla sesli navigasyon görevi görecek. İlk uygulaması Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde başlayan projenin Büyükşehir Belediyesi'nin tüm hizmet alanlarında yaygınlaşması amaçlanıyor.

“Engelli Dostu Belediye” unvanına sahip İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyler için sosyal yaşamın her alanını daha erişilebilir hale getirmek adına yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Çalışmalarında sona gelinen Engelsiz Adımlar Projesi, görme engelli bireylerin kapalı alanlarda yaşamlarını kolaylaştıracak. Büyükşehir Belediyesi'nin tüm hizmet alanlarında kullanılması amaçlanan Engelsiz Adımlar Projesi, mobil uygulama ile telefonlara indirilip kullanılabilecek.    

Nasıl çalışacak?
Engelsiz Adımlar Projesi, görme engelli bir bireyin kapalı alanda hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Telefona indirilen mobil uygulama sayesinde kapalı alanda bulunan tanımlanmış noktalara sesli komutlarla yönlendirme yapılıyor. Alt yapısı oluşturulan binalara yerleştirilen vericiler vasıtasıyla, engelli bireylerin gitmek istediği yöne doğru sesli komut veriyor. Kullanıcı bina içinde nerede olduğunu da uygulama sayesinde algılayabildiği gibi, gitmek istediği noktayı belirleyerek sesli navigasyonla ilerleyebiliyor. Bulunduğu konumda etrafında ne olduğunu da telefon sayesinde bulabilen görme engelli bireylere kişiselleştirilmiş özellikler de sunuluyor. Çeşitli dil seçenekleri, mesafelerin anlatım şekilleri gibi değişiklikler yapılabiliyor.   

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli'de eczacılık eğitimini tamamlayan 75 kursiyer sertifikasını aldı
Sonraki Haber LÖSEV uyarıyor: Zehir soluyor, astım, kanser oluyoruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?