ANA SAYFA > İZMİR > Engelli derneklerinden siyasi partilere uyarı

Engelli derneklerinden siyasi partilere uyarı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Engelli derneklerinden siyasi partilere uyarı

İzmir’in etkin sivil toplum örgütleri arasında yer alan engelli dernekleri ve dezavantajlı grupların temsilcileri, siyasi partilerin dolgu malzemesi olmak istemediklerini, yerel yönetimlerin karar mekanizmalarında etkin rol almak için ortak stratejik kararlar alacaklarını açıkladılar.

Buca Engelliler Derneği ev sahipliğinde bir araya gelen İzmir merkezli Engelli Dernekleri ile dezavantajlı grupların temsilcileri, düzenledikleri toplantıya, İlçedeki siyasi partilerin temsilcileri de davet edildi. CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Deva partisi, Demokrat Parti, Buca ilçe başkanlığı yöneticileri hazır bulundu.

2024 yerel seçimleri için yeni bir sayfa açmak istediklerini, geçmişte engellilerin siyasette sadece dolgu malzemesi olarak kullanıldığını, belirten STK temsilcileri tarafından yapılan ortak açıklamada şöyle denildi: “Yerel yönetimlerin karar alma mercilerinde engellilikle ilgili sorunların gerçek hak sahipleri tarafından dile getirilmesini ve çözüme ulaştırılmasını talep ediyoruz. Bu haklı taleplerimizi görmezden gelen siyasi partilere kesinlikle kırmızı kart göstereceğiz. Bizler, sokakta, okulda, hastanelerde, kamu kurumlarında, ticaret merkezlerinde, toplu taşıma araçlarında, yaşamın her alanında  zorluk ve engellerle her gün  boğuşuyoruz. Yerel yönetimlerce yapılması gereken uygulamalar ile alınması gereken kararların hiçbirinde yer alamıyoruz. Seçimden seçime siyasi partilerce formaliteden dolgu malzemesi olarak kullanılıyoruz. Seçilebilir noktalarda gösterilmiyoruz. Bizimle ilgili bütün kararı bizim önceliklerimizi bilmeyenler veriyor yada  sorunlarımız sürekli öteleniyor. Seçimlerde sadece siyaset malzemesi, propaganda aracı olarak lütfen bizi kullanmasınlar. Çok donanımlı, deneyimli, alanında eğitimli üyelerimiz var. Siyasi partiler bunları aday göstersinler istiyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de sebze ve meyve fidelerinin dağıtımı devam ediyor
Sonraki Haber Bergama, Aralık ayında kültür sanata doyacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?