ANA SAYFA > İZMİR > Emektar Eminönü Feribotu duba olarak hizmet verecek

Emektar Eminönü Feribotu duba olarak hizmet verecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Emektar Eminönü Feribotu duba olarak hizmet verecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü filosunda yıllarca hizmet veren 1967 yapımı Eminönü Araba Vapuru, bundan böyle kente farklı bir alanda katkı sunacak. Feribot, 600 metrekare kullanım alanlı dubaya dönüştürülecek; kutlama organizasyonları, sosyal ve kültürel etkinlikler için kullanılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, festival, kültür/sanat etkinlikleri ve kutlama organizasyonları için kente “sıra dışı” bir mekân kazandırıyor. 1967’de inşa edilen ve İZDENİZ Genel Müdürlüğü filosunda yıllarca İzmir’de de deniz ulaşımına hizmet veren Eminönü Araba Vapuru, ‘duba’ya dönüştürülmek üzere İzmir Tersane Komutanlığı bünyesindeki Alaybey Tersanesi’ne çekildi.

Yeniden kente kazandırılacak
Emektar feribotun, yarım asrı geçen yaşıyla ekonomik ömrünü tamamladığını ve 31 Mayıs 2019’da hizmet dışı bırakıldığını hatırlatan İZDENİZ Genel Müdürü Ümit Yılmaz, sökülüp hurdaya çıkarmak yerine yeniden kente kazandırılacağını vurguladı, şu bilgileri verdi:

Farklı bir hava katacak
“Dubaya çevrilecek ve 600 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Yine İZDENİZ filosu bünyesinde hizmet verecek. İstenilen yere bağlanabilecek. Gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerekse kentteki diğer kurumların ve özel kuruluşların özel gün ve kutlama etkinlikleri, kültür/sanat faaliyetleri, sergiler, ses ve ışık gösterileri, festival, konser vb. organizasyonlar için kullanılabilecek. İzmir Körfezi’nin eşsiz atmosferi ve manzarası sayesinde etkinliklere farklı bir hava katacak.”

Açık denizde de kullanılabilecek
Yılmaz, dubanın; açık deniz projeleri, deniz inşaatı ve tarama çalışmalarında da kullanılabileceğini sözlerine ekledi. Dubanın, tadilat çalışmalarının bitmesi sonrası, mayıs ayında hizmete alınması planlanıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'yı Hakan Kuş sırtlıyor
Sonraki Haber Bornova’da Altın Bilezik farkı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?